Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010
«Oι Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού έχουν τη διάθεση και τη πρόθεση να επενδύσουν στη πατρίδα τους»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΥ, ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Ο.Γ.Ε) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ.
Φάνης Τσαϊτουρίδης: «Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τη νίκη" Χρήστος Χρηστίδης: «Στόχος μας είναι μόνο η νίκη»


Για τον αγώνα του Σαββάτου στην Κατερίνη με τον Αμύντα, ο καλαθοσφαιριστής του Πιερικού Αρχελάου Φάνης Τσαϊτουρίδης και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Χρήστος Χρηστίδης, δήλωσαν:
Φάνης Τσαϊτουρίδης - καλαθοσφαιριστής: «Ο Αμύντας είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα. Είναι πολύ καλή τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και πρέπει να βρούμε τα αδύνατά τους σημεία, ώστε να μην τους αφήσουμε να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τη νίκη με την οποία θα πάμε και πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα».
Χρήστος Χρηστίδης – τιμ μάνατζερ: «Θα είναι ένα ακόμη ντέρμπι. Η κατηγορία της Α2 είναι πολύ δύσκολη και κάθε αγώνας της είναι «φωτιά». Ο Αμύντας είναι μία έμπειρη ομάδα, με παίκτες οι οποίοι είναι μαζί πολλά χρόνια και με έναν πολυνίκη προπονητή. Στόχος μας είναι μόνο η νίκη και ευχόμαστε να περάσουμε όλοι μας ένα ωραίο σαββατιάτικο μπασκετικό απόγευμα».
Πότε αβγά… πότε π’λια...
Εκτέθηκαν πρόσφατα σε τοπικά και λοιπά συμβούλια. Συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην οικεία του πρωτεργάτη και συμφώνησαν να μοιράσουν δήμο και έδρες.
αβγουλιέρης
αβγουλιέρης
Η γενική συνέλευση του Κέντρου Ενότητος και Μελέτης - Προβολής των αξιών μας "Ενωμένη Ρωμηοσύνη"
Το Σάββατο στην Κατερίνη
Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 1 μ.μ. τα μέλη του Κέντρου Ενότητος και Μελέτης - Προβολής των Αξιών μας "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" θα πραγματοποιήσουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης την τακτική τους γενική συνέλευση, η οποία κάθε φορά γίνεται σε διαφορετική πόλη.
Το σωματείο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και oι σκοποί, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι: Η βαθύτερη γνώση, η βίωση, η προάσπιση και η προβολή των πνευματικών αξιών που συνθέτουν την ταυτότητά μας και χαρακτηρίζουν την ιδιοπροσωπεία μας ως Ορθόδοξων Ελλήνων. Οι αξίες αυτές ειδικώτερα είναι:
-Η μακραίωνη, πολυκύμαντη και εξόχως διδακτική ιστορία μας.
-Ο θεσμός της οικογένειας, που αποτελεί το κύτταρο του κοινωνικού σώματος και την « κατ᾿ οίκον Εκκλησίαν».
-Η Απαράμιλλη Ελληνική γλώσσα, στην οποία κατά θεία πρόνοια γράφτηκε το Εὐαγγέλιο της αποκαλυφθείσας Αλήθειας και η Ελληνοχριστιανική παιδεία.
-Η Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, που αποτελεί τη μνήμη του λαού.
Ό,τι τραβάει η όρεξη σας στο "Καμίνι" του Πάρη θα το βρείτε...


Θέλετε αγριογούρουνα; Θέλετε ζαρκάδια; Από όλες τις λιχουδιές έχει Πάρης, ο αρχιμάγειρας του "Καμινιού" στην παλιά εθνική οδό Κατερίνης - Θεσσαλονίκης.
Τι παίζει για το Ζήνωνα;
Φήμες φέρουν το Ζήνωνα για αναπληρωτή δήμαρχο και μελλοντικό υποψήφιο δήμαρχο. Άλλες φήμες τον φέρουν ως υποψήφιο δήμαρχο, αλλά και ενδεχομένως ως υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Τόσα έχουμε δει, γιατί όχι και αυτό…
Οι φιλόλογοι Πιερίας για τον Καβάφη
Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην Εκάβη οι φιλόλογοι για τον ποιητή Καβάφη, με την Γεωργία Παπαδημητρίου, τη Λίνα Κουντουρά, την Πηνελόπη Τζιώκα, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και το Δημήτρη Χαριτόπουλο.
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ στην 4Ε ΣΗΜΕΡΑ 21:40
Παρακολουθήστε σήμερα ΤΡΙΤΗ 30 Νοεμβρίου στις 21:40 την εκπομπή της τηλεόρασης 4ΕΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ που επιμελείται και παρουσιάζει ο κ. Δημήτρης Νατσιός με θέμα:ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΕΠΙΛΟΓΗΣ Ή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ;Καλεσμένοι οι θεολόγοι κ. Στέργιος Μπούγιας και κ. Ιωάννης Μπεϊνάς μέλη του ΔΣ της ένωσης Θεολόγων ν. Πιερίας.Για όσους δεν πιάνουν το συγκεκριμένο κανάλι η εκπομπή μεταδίδεται μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο στην διεύθυνση:ή μέσω της αρχικής σελίδαςhttp://www.tv4e.gr/ (κάντε διπλό κλικ πάνω στην εικόνα για να ανοίξει σε όλη την οθόνη)Για περισσότερες πληροφορίεςΠαλιότερες εκπομπές και άρθρα του κ.Νατσιού υπάρχουν στο ιστολόγιο:
http://lomak.blogspot.com
Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της τοπικής γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ στις 29/11/2010, θέμα της συζήτησης ήταν η όλο και χειρότερη κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες και στο νομό μας.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι η καπιταλιστική κρίση, που βιώνουμε και στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως αφορμή για την άρχουσα τάξη να βάλει σε εφαρμογή τα προαποφασισμένα και συμφωνημένα σχέδια της συνθήκης του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας, το σύμφωνο σταθερότητας κλπ.
πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της τοπικής γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ στις 29/11/2010, θέμα της συζήτησης ήταν η όλο και χειρότερη κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες και στο νομό μας.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι η καπιταλιστική κρίση, που βιώνουμε και στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως αφορμή για την άρχουσα τάξη να βάλει σε εφαρμογή τα προαποφασισμένα και συμφωνημένα σχέδια της συνθήκης του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας, το σύμφωνο σταθερότητας κλπ.
Η ΜΑΜΑ, Η ΦΑΝΗ ΚΑΙ Η ...ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ...
Απεργεί ο τύπος σήμερα... Η ημέρα προσφέρεται για βόλτα στον πεζόδρομο της Κατερίνης, όπου και "συνελήφθησαν" υπό του φακού της "Λευτεριάς" η εκδότρια της εφημερίδας "Πιερικοί Αντίλαλοι" Γιάννα Δερμίση με την κορούλα της τη Φανή και τη... δασκάλα της μικρούλας (τη δασκάλεψε πως να ποζάρει στο φακό), τη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού...Ο δήμαρχος Πιερίων τα πήγε καλά στις εκλογές
Ο δήμαρχος Πιερίων Δημήτρης Βαϊνάς για καφεδάκι στο "σιντριβάνι¨στην Κατερίνη με τον αντιπρόεδρο της ΔΑΚΕ νοσοκομειακών υπαλλήλων Πιερίας Βασίλη Τσαγκαλίδη. Ο δήμαρχος κατέβηκε για δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης με το συνδυασμό του Χιονίδη και ήρθε πρώτος και με διαφορά σε ψήφους στο δήμο Πιερίων.
Η 1η Δεκέμβρη ημέρα κατά του Aids
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η 1η Δεκέμβρη καθιερώθηκε το 1988, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και αργότερα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, μιας από τις φονικότερες επιδημίες του σύγχρονου κόσμου με πάνω από 25.000.000 θύματα, ενώ από την εμφάνιση του ιού πριν από 25 χρόνια έχουν προσβληθεί ως σήμερα 60.000.000 περίπου άνθρωποι. Το Aids σκοτώνει κάθε μέρα 1400 παιδιά και κοστίζει τη ζωή σε περισσότερα από 500.000 παιδιά κάθε χρόνο.
Καλεσμένος της Σχολής Γονέων – Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 ήταν ο καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο οποίος μίλησε ενώπιον ενός πυκνού ακροατηρίου με θέμα: «Το προσφυγικό ζήτημα 1922-1930».


Ο κ. Κων. Φωτιάδης, αφού τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, ότι η Κατερίνη είναι μια πόλη που τον συνδέει με πολλούς φίλους και πολλές δράσεις γύρω από την ιστορία, είπε ότι το προσφυγικό ζήτημα που αφορά την περίοδο 1922-1930, είναι το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας. Έτσι ο ερχομός 830 χιλιάδων προσφύγων μόνο στις ακριτικές περιοχές μας κατέστησε το ελληνικό στοιχείο κυρίαρχο σ’ όλη τη Β. Ελλάδα.
Δημήτρης Γαλάνης : «Ένα παιχνίδι το οποίο χάθηκε στις λεπτομέρειες»
Μετά τον αγώνα με τον Α.Ο. Παγκρατίου στην Αθήνα, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, έκανε την παρακάτω δήλωση :
«Δεν έχουμε χρόνο να στενοχωρηθούμε για ένα παιχνίδι το οποίο χάθηκε στις λεπτομέρειες. Το πρωτάθλημα αποκτά ρυθμό και το ερχόμενο Σάββατο έχουμε πάλι ένα πολύ δύσκολο αγώνα με τον Αμύντα στην Κατερίνη. Κρατάμε την εμφάνιση, αλλά η ιστορία θέλει μόνο αποτελέσματα. Συνεχίζουμε…».
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «μικρό» ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το σωματείο «μικρό» πραγματοποιεί κατάληψη του κτιρίου του ΕΚΚ, με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιείται σήμερα στην ειδική επιτροπή για το νέο νομοσχέδιο του κινηματογράφου.
Όχι με έκπληξη, αλλά σίγουρα με έντονη δυσαρέσκεια όλο και περισσότεροι δημιουργοί συνειδητοποιούν την επίθεση που δέχεται η τέχνη του κινηματογράφου από τις δυνάμεις της «αγοράς», οποιονδήποτε «μανδύα» και αν φέρουν. Επίθεση, την οποία η κυβέρνηση ουσιαστικά θεσμοθετεί και με το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε και πρόσφατα.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΩΡΑ 12.30μ.μ., ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Έλληνες Κινηματογραφιστές κορυφώνουν τον αγώνα τους εναντίον του Νομοσχεδίου Γερουλάνου, σε συγκέντρωση σήμερα στην Βουλή, ώρα 12.30μ.μ.
Εκείνη την ώρα θα ξεκινήσει συζήτηση πάνω στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει ο Υπουργός Πολιτισμού εν κρυπτώ, με ομάδα μυστικοσυμβούλων που ακόμη δεν τόλμησαν να πουν ποιοί είναι, κατασκεύασε ένα ονομαζόμενο Νόμο πλαίσιο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο ο οποίος:
Ο Αποστόλης Πόδας για βουλευτής;
Ο επιχειρηματίας της Κατερίνης και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού - Αρχελάου Αποστόλης Πόδας θα είναι μέσα στη λίστα της ΝΔ Πιερίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;
"Χρυσοθήρες" υπέβαλαν αίτηση για να ψάξουν για θησαυρό στο δήμο Πέτρας...
Αίτηση προς το δήμο Πέτρας για άδεια ... σκαψίματος για ανεύρεση θησαυρού έκαναν πρόσφατα κάποιοι "χρυσοθήρες"...Άντε καλό σκάψιμο...Θα ιδρύσουν ένωση λογοτεχνών Πιερίας
Στην εκπομπή Ευ ζην του Ευγένιου Ολύμπιου καλεσμένοι χτες η ποιήτρια Μίνα Παπανικολάου και ο συγγραφέας Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης. Συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ίδρυση Ένωσης Λογοτεχνών Πιερίας. Εκφράστηκαν οι απόψεις τους περί ανοιχτής και κλειστής Ένωσης και μετά από διαβούλευση θα αποφασίσουν. Εμείς να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα για τον πολιτισμό της πόλης...
Κατελήφθη το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σήμερα, 8.48 π.μ. από νέους δημιουργούς σκηνοθέτες ενάντια στο νομοσχέδιο Γερουλάνου που περνάει σήμερα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
.
Σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους κατέλαβαν, 8.48πμ, το ΕΚΚ, διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο του ΥΠΠΟ που θεσμοθετεί την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία και οδηγεί τους νέους στο περιθώριο.
Οι «4 Εποχές» της Πέτρας Ολύμπου
Το Κέντρο Ημέρας «4 Εποχές» του ΨΝΠΟ στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και της προσπάθειας μείωσης του Ψυχιατρικού στίγματος, διοργανώνει έκθεση έργων τέχνης με Χριστουγεννιάτικα εκθέματα. Η Ψυχική υγεία είναι ένα θέμα που αφορά όλους, και με την συμμετοχή σας μέσα από την επίσκεψή σας η την αγορά διαφόρων χριστουγεννιάτικων εκθεμάτων θα μας δώσετε την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε να σας μιλήσουμε για τις εργασίες που γίνονται στο Κέντρο Ημέρας «4 Εποχές» και να θαυμάσετε τις ικανότητες και τις δεξιότητες των μελών μας που μετουσιώνονται σε μοναδικά έργα τέχνης. Η έκθεσή μας λειτουργεί από 18-11 μέχρι 23-12-2010 και ώρες από 7.30 π.μ. μέχρι 2.30 μ.μ. και η διεύθυνσή μας είναι Εθνικής Αντιστάσεως 51 και απαντάμε στο τηλέφωνο 23510-78255. «Αγωγή και Εκπαίδευση των Αρχαίων Μακεδόνων» από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Αλέξανδρο Τσαπαλιώκα
Από τις εκδόσεις «Ερωδιός» κυκλοφορεί το βιβλίο του συμπολίτη μας Τσιαπαλιώκα Αλέξανδρου με τίτλο «ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ». Ο Τσιαπαλιώκας Αλέξανδρος κατάγεται από τα Καταλώνια, είναι δάσκαλος στην Α/θμια εκπαίδευση και πτυχιούχος του τμήματος Παιδαγωγικής - Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο βιβλίο, ως προς τη θεματολογία του, αφού μελετά το εκπαιδευτικό σύστημα και γενικότερα θέματα αγωγής και εκπαίδευσης στην αρχαία Μακεδονία.
Οι παλαίμαχοι στις Αλυκές με Ντούμο
Καλαμπάκας, Δαδάκος και Χρυσοστόμου στις Αλυκές με Ντούμο. Για πληροφόρηση, για ανταλλαγή απόψεων και για συνεργασία.
Κάτι καλό και στο εγκαταλελειμμένο Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης...
Δίπλα απ’ το κρατικό κτήμα. "Αναπλάσσονται" οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα θέλαμε και μια ανακοίνωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και για το πόσο θα κοστίσει η ανάπλαση...
Διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ της Πιερίας
Δεν έχουν γιατρούς, συνεχίζεται η ταλαιπωρία τους και πολύ σωστά κινούνται τα σωματεία συνταξιούχων ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ και ΙΚΑ του Νομού μας.
Αύριο στη Μεθώνη η μονάδα του ΨΝΠΟ
Στις 7 το πρωί στο αγροτικό ιατρείο Μεθώνης, Ελευθεροχωρίου, Μακρυγιάλου η κινητή μονάδα του ΨΝΠΟ. Το καλό είναι καλό!
Ο Αμοιρίδης ζήτησε παράταση εξόφλησης δανείων του ΤΕΜΠΜΕ...
Κύριε Βουλευτά,Οι τράπεζες στην Πιερία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, βγάζουν σε πλειστηριασμό ακόμα και την επικαρπία των παππούδων. Τι ψάχνεις να βρεις; Έλεος απ’ τον Κωστόπουλο;
Η περαίωση της… περαίωσης
Κάτι τρέχει με την περαίωση. Ακούστηκε καλά στον κόσμο και αρκετοί έκλεισαν. Οι Αττικόλυκοι γλυκάθηκαν από ζεστό χρήμα (αίμα) και έδωσαν παράταση... Ο Χυτήρης βοηθάει την ΕΡΤ...
Δε θέλει να υποστούν οι υπάλληλοί της ότι και οι υπόλοιποι Έλληνες. Ο σύζυγος της Μαρίας Φαραντούρη, που έγινε τζάμπα μάγκας και τζάμπα βουλευτής ελέω Ανδρέα, ΕΡΤ και Μαρίας, θέλει να τους πληρώνουν τα χαράτσια για να περνούν εκείνοι καλά. Εν πάση περιπτώσει στους 3.500 υπαλλήλους του Μεγάρου της ΕΡΤ και στον Τηλέμαχο τους ευχόμαστε να περάσουν το 5% στην τηλεθέαση...
Σήμερα «απεργεί» ο τύπος
Ηλεκτρονικός και έντυπος. Δε θα ακούσουμε τις απόψεις των τηλεπλασιέ και των τηλεσαλιάριδων για το γκολ του Σισέ….Κλείνουν η «Απογευματινή» και το «Βήμα»

Μάλλον αναστέλλουν την έκδοσή τους και μπαίνουν στις ηλεκτρονικές εκδόσεις. Τώρα εάν έρθει το τέλος του τύπου, αυτό σηκώνει συζήτηση.2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ερυθρού Σταυρού
Πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση για τους Κατερινιώτες αθλητές στα σκάφη τύπου Optimist. Δημήτρης Πασχούλης: Πρώτη θέση και στις τρεις ιστιοδρομίες. Χρυσή η Δ. Μητσοκάπα. Αργυρό στους Γαγανέλη και Μανιώτη. Χάλκινο η Ι. Μητσοκάπα.
Οι νικητές στους Τελικούς Αγώνες Ιππασίας Βορείου Ελλάδας.
Πολυνίκης ο Λεωνίδας Παλέγδας σε δύο κατηγορίες. Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΙΘ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί περιφερειακοί αγώνες περπήδησης εμποδίων Βορείου Ελλάδος. Πρωταγωνιστής των αγώνων ο Διογένης Παλέγδας που κέρδισε τρεις κατηγορίες.
Ακαδημία Πλαταμώνα – Πιερικός σήμερα στις 3
Σε φιλικό στο γήπεδο Ν. Πόρων με την Ακαδημία Πλαταμώνα, μια ομάδα καλογυμνασμένη και με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από επαγγελματικά πρωταθλήματα… και με πολύ ενδιαφέρον.
Ξανά από την αρχή για τον Πιερικό Αρχέλαο
Υποδέχεται τον Αμύντα το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης στις 17:30. Με τους φιλάθλους, τη διοίκηση και με όλες τις προϋποθέσεις για νέο ξεκίνημα.
Σταυροδοσία υποψηφίων της ΔΑΚΕ για την Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ
Στις εκλογές της 23ης Νοέμβρη, οι καθηγητές του νομού, παράλληλα με το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, εξέλεξαν και τους εκπροσώπους τους στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Από την ΔΑΚΕ καθηγητών εκλέγονται όλοι.
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων" (ΔΑΚΕ) Καθηγητών Πιερίας :
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΨΗΦΟΙ
Αγγελής Βασίλειος 65
Aντωνίου Χρήστος 120
Καρφή-Μυρωτή Ξανθή 95
Κουντουργιώτης Κωνσταντίνος 53
Λάιου Μαρία 62
Παπανικολάου Ανδρέας 60
Πιπιλίκας Αθανάσιος 59
Σαρρής Κωνσταντίνος 62
Σιαμάγκας Θεόδωρος 178
Τσιαμπέρας Νικόλαος 69
Φαργκάνης Μιχάλης 83
Χαραλάμπους Άννα 92
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων" (ΔΑΚΕ) Καθηγητών Πιερίας :
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΨΗΦΟΙ
Αγγελής Βασίλειος 65
Aντωνίου Χρήστος 120
Καρφή-Μυρωτή Ξανθή 95
Κουντουργιώτης Κωνσταντίνος 53
Λάιου Μαρία 62
Παπανικολάου Ανδρέας 60
Πιπιλίκας Αθανάσιος 59
Σαρρής Κωνσταντίνος 62
Σιαμάγκας Θεόδωρος 178
Τσιαμπέρας Νικόλαος 69
Φαργκάνης Μιχάλης 83
Χαραλάμπους Άννα 92
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
Συνάντηση Γ. Παπαθανασίου με τους συμβούλους του στον Αγιάννη Λιτοχώρου
Ενημέρωση στους εκλεγμένους και στους μη εκλεγμένους συμβούλους του πραγματοποίησε ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, γύρω από το τι προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» για την πορεία των νέων δήμων από 1/1/2011. Η συνάντηση έγινε το βράδυ της Κυριακής στον Αγιάννη Λιτοχώρου.
Ο κ. Παπαθανασίου
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανασίου παραθέτοντας στους συμβούλους του «το τραπέζι της αγάπης και της νίκης», όπως το χαρακτήρισε, αναφέρθηκε στη λειτουργία της διοίκησης του νέου δήμου, του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, αναφέρθηκε στη στελέχωση του νέου δήμου από μετατάξεις υπαλλήλων ενώ μίλησε και για τις καταργήσεις οργανισμών που προβλέπει ο «Καλλικράτης» καθώς και στην κοινή πορεία δήμου και δημοτών με στόχο την ανάπτυξη.
Ο κ. Παπαθανασίου
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανασίου παραθέτοντας στους συμβούλους του «το τραπέζι της αγάπης και της νίκης», όπως το χαρακτήρισε, αναφέρθηκε στη λειτουργία της διοίκησης του νέου δήμου, του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, αναφέρθηκε στη στελέχωση του νέου δήμου από μετατάξεις υπαλλήλων ενώ μίλησε και για τις καταργήσεις οργανισμών που προβλέπει ο «Καλλικράτης» καθώς και στην κοινή πορεία δήμου και δημοτών με στόχο την ανάπτυξη.
Το σχέδιο της εγκυκλίου στη Νομαρχία...
Το σχέδιο για τον Καλλικρατικό κανονισμό λειτουργίας στη Νομαρχία. Μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει τίποτα... Άρχισαν τα ανέκδοτα για τον παππού Μπουτάρη...
Άρχισαν τις πλάκες με τον παππού. Κυκλοφορούν ανέκδοτα, σπάζουν πλάκα, άρχισε ο χαβαλές. Τι φταίει ο παππούς που τον ψήφισαν;Το Καρντάσι.
Νομαρχιακές κατά βουλευτών...
Διέρρευσε και στον πανελλήνιο τύπο ότι υπήρξαν παράπονα από τα κόμματα για τη στάση κάποιων βουλευτών στις εκλογές. Παντού τα ίδια! Γκρίνια… γκρίνια… γκρίνια!
Όλα τελείωσαν;

Για το χαμογελαστό νεαρό παιδί που πριν από λίγο το αποχαιρέτισαν οι φίλοι του με σκυμμένα τα κεφάλια στην τελευταία του κατοικία. Καλό Παράδεισο Απόστολε.
Πρώτη και με διαφορά η Πιπίτσα σάρωσε στις εκλογές
Πρώτη και με διαφορά ψήφων αναδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές για το τοπικό συμβούλιο Κατερίνης με το συνδυασμό του δημάρχου Χιονίδη η Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου.
ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΛΕΓΔΑΣ
Σε δύο κατηγορίες
Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΙΘ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί περιφερειακοί αγώνες υπερπήδησης εμποδίων Βορείου Ελλάδος. Πρωταγωνιστής των αγώνων ο Διογένης Παλέγδας που κέρδισε τρεις κατηγορίες.
Ειδικότερα:
Στην Κατηγορία Γ (ύψος 1.20 μ)
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CORNELIA κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελο.
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο SUGAR N SPICE κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Στην Κατηγορία Β (ύψος 1.25 μ)
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CENLATA κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελο.
Στην Κατηγορία Α (ύψος 1.35-1.40 μ)
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CORNELIA κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελο.
Ειδικότερα:
Στην Κατηγορία Γ (ύψος 1.20 μ)
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CORNELIA κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελο.
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο SUGAR N SPICE κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Στην Κατηγορία Β (ύψος 1.25 μ)
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CENLATA κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελο.
Στην Κατηγορία Α (ύψος 1.35-1.40 μ)
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CORNELIA κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελο.
Αδίστακτη η κυβέρνηση - ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με το νομοσχέδιο για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων καταργούνται οι κλαδικές που καλύπτουν περίπου τα 4/5 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και οι άλλες διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, προβλέπουν:
Την παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών πλέον αυτής που επιβλήθηκε με το νόμο 3863/2010.
Την ενίσχυση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και άρα την υπονόμευση του 8ωρου και 7ωρου.
Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την επέκταση μιας συλλογικής σύμβασης και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες τους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.
Την επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες.
Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.
Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο για τον ΟΜΕΔ συμπληρώνει το αντεργατικό οπλοστάσιο με στόχο την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, εμποδίζοντας τα συνδικάτα να κάνουν χρήση του Οργανισμού περιορίζοντας τις αρμοδιότητές του μόνο στο βασικό μισθό.
Την παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών πλέον αυτής που επιβλήθηκε με το νόμο 3863/2010.
Την ενίσχυση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και άρα την υπονόμευση του 8ωρου και 7ωρου.
Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την επέκταση μιας συλλογικής σύμβασης και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες τους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.
Την επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες.
Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.
Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο για τον ΟΜΕΔ συμπληρώνει το αντεργατικό οπλοστάσιο με στόχο την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, εμποδίζοντας τα συνδικάτα να κάνουν χρήση του Οργανισμού περιορίζοντας τις αρμοδιότητές του μόνο στο βασικό μισθό.
Μια νταλίκα ψόφια κοτόπουλα, πέταξαν σε παράνομη χωματερή


Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, έφτασε η νταλίκα με τα ψόφια κοτόπουλα, σε παράνομη «ιδιωτική» χωματερή, μεταξύ Βέροιας και Νάουσας, στην Ημαθία. Την ίδια στιγμή, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Δυο περιπολικά, ένα από τη Νάουσα και ένα από τη Βέροια, έφτασαν στο σημείο. Κι όμως. Παρουσία της Αστυνομίας, σκαπτικό μηχάνημα, άνοιξε όρυγμα και έθαψε τα περισσότερα και πολλών τόνων ψόφια κοτόπουλα. Από πού ήρθαν; Από ποια ασθένεια ψόφησαν; Υπάρχει κίνδυνος για την Δημόσια υγεία; Θα έπρεπε να συληφθούν εκείνη την ώρα όσοι συμμετείχαν στην αυθαιρεσία; Πως επιτρέπεται να λειτουργεί μια «ιδιωτική» χωματερή; Θα δοθεί συνέχεια έστω και τώρα αφού είναι γνωστά τα στοιχεία της νταλίκας, άρα και των ιδιοκτητών; Θα υποχρεωθούν να ξεθάψουν τα μολυσμένα, ποιος ξέρει από τι, ψόφια πουλερικά; Ερωτήματα που θα παραμείνουν ερωτήματα ακόμη μια φορά. Η ασυδοσία στον Νομό Ημαθίας, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Στο συγκεκριμένο σημείο, σχηματίσθηκε λίμνη βάθους κάποιων μέτρων, αφού εταιρεία που κατασκευάζει επαρχιακό δρόμο εκεί, πήρε το χώμα σε βάθος τουλάχιστον δέκα μέτρων. Δηλαδή, ψόφια κοτόπουλα, τόνοι σάπια πορτοκάλια και άλλα απορρίμματα απροσδιόριστης ποιότητας, αδειάζονται κατ ΄ευθείαν στο επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα. Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή, υφίσταται ακόμη μια «ιδιωτική» χωματερή, με την ανοχή των υπηρεσιών.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ψέματα και αποπροσανατολισμός
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Είναι μεγάλο ψέμα και αποπροσανατολισμός των εργαζομένων ότι οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, με τη συναίνεση της ΝΔ, υπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Εκτός από απολύσεις και μειώσεις των μισθών, θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για όλο το λαό, θα κάνουν πιο ακριβές και πιο υποβαθμισμένες τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, που κέρδισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και με το Δημόσιο που οικοδόμησαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και με τις ιδιωτικοποιήσεις που προώθησαν τα τελευταία 20 χρόνια.
Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι να απορρίψουν συνολικά την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και να παλέψουν σε κοινό αγώνα να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.
Είναι μεγάλο ψέμα και αποπροσανατολισμός των εργαζομένων ότι οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, με τη συναίνεση της ΝΔ, υπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Εκτός από απολύσεις και μειώσεις των μισθών, θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για όλο το λαό, θα κάνουν πιο ακριβές και πιο υποβαθμισμένες τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, που κέρδισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και με το Δημόσιο που οικοδόμησαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και με τις ιδιωτικοποιήσεις που προώθησαν τα τελευταία 20 χρόνια.
Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι να απορρίψουν συνολικά την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και να παλέψουν σε κοινό αγώνα να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.
ΠΟΙΟ "ΚΙΝΗΜΑ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ;
H πολιορκία της χώρας μας από τα διόδια είναι μια πραγματικότητα που δημιουργεί οργή, λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Σε μια εποχή που εντείνεται η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, μεγαλώνει η φτώχια και η ανέχεια, ο λαός καλείται να πληρώσει επιπλέον χαράτσια για τη μετακίνησή του, για οδικά έργα και υποδομές που έχει πληρώσει από 2 και 3 φορές.Η αντιδραστική αυτή εξέλιξη είναι απόρροια συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής, τόσο της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της προηγούμενης της Ν.Δ που μέσω των συμβάσεων παραχώρησης που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ και η ουρά τους ο ΛΑ.Ο.Σ παρέδωσαν τη περιουσία του Ελληνικού λαού, τους εθνικούς δρόμους, σε ιδιωτικές διεθνείς κοινοπραξίες για εκμετάλλευση με στόχο το μέγιστο κέρδος. Σήμερα βιώνουμε με το χειρότερο τρόπο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, με τα επιβαλλόμενα χαράτσια, με τα δεκάδες διόδια που στήσαν και στήνουν σε ολόκληρη τη χώρα που δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση για το λαό που αναγκάζεται να βάζει το χέρι βαθιά στη τσέπη του για τη μετακίνησή του.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)




























