Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ : Οι ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, παρά τη βροχή…


Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, εκατοντάδες παιδιά ήρθαν με τους γονείς τους στο αρχαίο θέατρο του Δίου, να παρακολουθήσουν τους ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, από το θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Παρά τα πυκνά σύννεφα και τις βροντές, κάποιες στιγμές ακόμα και το ψιλόβρεχο, έμειναν όλοι εκεί, καθηλωμένοι και γοητευμένοι από τους άθλους του Ηρακλή, που με τόση επιτυχία σκηνοθέτησε η Κάρμεν Ρουγγέρη και με θαυμάσιο τρόπο απέδωσαν οι πρωταγωνιστές του θιάσου.
Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές για το καταπληκτικό θέαμα που τους παρουσίασαν.
Η κ. Ρουγγέρη μετά την παράσταση δήλωσε τα εξής.
.. Ήταν ένα έργο που παίχθηκε στο φυσικό του χώρο, στη σκιά του Ολύμπου, εκεί που δημιουργήθηκε ο μύθος, εκεί που έζησαν οι ολύμπιοι θεοί και ο ήρωας μας ο Ηρακλής. Όταν βρίσκεσαι στο αρχαίο θέατρο του Δίου και υποδύεσαι ρόλους ηρώων και θεών, που κατά το μύθο έζησαν και έδρασαν σε αυτό τον τόπο, όταν σκέπτεσαι ότι στο χώρο αυτό, πάτησαν το πόδι τους και παρουσίασαν τα έργα τους σπουδαίοι αρχαίοι συγγραφείς, όπως ο Ευριπίδης, όταν γνωρίζεις πως στο θέατρο αυτό, παρακολούθησαν γιορτές και παραστάσεις Μακεδόνες Βασιλείς, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, τότε σε καταλαμβάνει δέος, ρίγος και θαυμασμός.
. Απόψε τέτοια συναισθήματα ζήσαμε όλοι μας.
Ευχαριστούμε το Φεστιβάλ Ολύμπου για την τιμή να μας προσκαλέσει ακόμα μια χρονιά στο Δίον...