Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Διθύραμβος του Guardian για τα αθηναϊκά wine bars

 


  

    Αναμφίβολα η νέα τάση στην Αθήνα από πέρυσι είναι τα wine-bars: Μικρά κουκλίστικα μπαρ που ειδικεύονται στο κρασί και έχουν μεγάλη γκάμα αλλαντικών-τυριών και πιθανώς έναν ευέλικτο κατάλογο κυρίως πιάτων.

Ακόμα και ο Guardian που συνήθως δεν έχει και τόσο καλά λόγια για την Αθήνα, γράφει ένα εγκωμιαστικό άρθρο, προτρέποντας το διεθνές κοινό να τα επισκεφθεί.

Το άρθρο αναφέρεται και στην τάση των καταστημάτων που πουλάνε cupcakes και frozen yogurt εστιάζει όμως στα wine-bars, σημειώνοντας ότι έχει σχέση με τις βαθιές ρίζες της Ελλάδας που αποτελεί μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγές χώρες του κόσμου. Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η σύγχρονη παραγωγή κρασιού δικαιούται μια σημαντική θέση στην ομάδα των σημαντικών παραγωγών κρασιού σε διεθνές επίπεδο.

Στη συνέχεια παρουσιάζει αναλυτικά τα wine-bars που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.