Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Συνέλαβαν…ήρωες των καταλήψεων

Του Θανάση Νικολαΐδη

  ΕΙΧΑΜΕ την εκπαίδευση επί Δεξιάς. Αυταρχική, σκοταδιστική, μετεμφυλιακή. Με τον επιθεωρητή και τις επιλογές του, περασμένες απ’ το κόσκινο της «εθνικοφροσύνης». Κυνηγημένη η Αριστερά, αποκλεισμένοι οι κομουνιστές και το όνειρο κράτησε όσο ήταν όνειρο. «Θα’ ρθει η αριστερά, θα κάνει ξαστεριά…». 


ΜΕ το πλήρωμα του χρόνου, πλάκωσε η αριστερά. Στον (λεγόμενο) ευαίσθητο χώρο της παιδείας τα’ κανε λίμπα, αλλά μεθοδικά και με το χρόνο. Το πιτσιρίκι…εκγυμνάζεται «εξ απαλών ονύχων» του στην ανυπακοή κι είναι καταναγκασμός να σου φορούν τη σχολική ποδιά. (Στην επίσκεψη του κ. Σαμαρά, πρόσφατα, στις ΗΠΑ, σαν να πήρε το μάτι μας σχολιαρόπαιδα με σχολική αμφίεση). Στο λύκειο της «πενταήμερης», ξεχείλισε το αντριλίκι του παιδιού κι έγινε γύρες και μαγκιά στο ρυθμό του ζεϊμπέκικου.
ΑΛΛΟΥ, σε χώρες των «κουτόφραγκων» πιο δημοκρατικές απ’ τη δικιά μας (και το εννοούμε), φοβάται το παιδί όταν πρέπει να φοβάται. Και βέβαια, δεν είναι δημοκρατία να καβαλάς ένα μηχανάκι με σπασμένη εξάτμιση φορώντας σαγιονάρες, με το φανελάκι, και να ξεσηκώνεις τον κόσμο, στην Ελλάδα, όπου μουντζουρώνουν (ακόμα) πινακίδες της τροχαίας. Είναι φασισμός!
ΕΚΕΙ, λοιπόν, η μαγκιά προλαβαίνεται και, αν συμβεί, πληρώνεται.
Εδώ όπου χάθηκε η έννοια της δημόσιας περιουσίας και του Κράτους, αδιαφορούμε για τους καταληψίες, αν δεν τους χειροκροτούμε. Κι αν τολμήσουν οι αρχές να δυσαρεστήσουν τη λεγομένη αριστερά, την υπόθεση παίρνουν πάνω τους ΠΑΜΕίτες. Μην «ελλιμενιστεί» κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά, μη πατήσει ξένος στην Ακρόπολη, μη λειτουργήσουν τα σχολεία, χωρίς τους…ήρωες των καταλήψεων στην πρώτη γραμμή. Να πάμε παρακάτω, αφού τους ρωτήσουμε αφελώς; Τι απ’ τα παραπάνω συνέβαιναν στις χώρες τους-μοντέλα του (α)υπαρκτού σοσιαλισμού;
ΜΑΘΗΤΕΣ κατέλαβαν ένα ΕΠΑΛ κάπου στη Λαμία και τους συνέλαβε η Αστυνομία (παρουσία εισαγγελέα) για τα περεταίρω. Τι να κάνει ο Ριζοσπάστης; Το κανε πρωτοσέλιδο. (Αγώνας μέχρις εσχάτων για να καταλυθεί ολοσχερώς το Κράτος με τις δομές του και…αναδιανομή). Πώς το υποβάθμισε ο κ. Λυριτζής σχολιάζοντας τον Τύπο-εκείνος δα ο τύπος που τσέπωνε χιλιάρικο τη μέρα; «Δουλειά δεν είχε η Αστυνομία…».