Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Δεν τους χώρισε ούτε ο θάνατος. Πέθαναν με 15 ώρες διαφορά



   

     Κάθε πρωί έπαιρναν πρωινό χέρι - χέρι επι 70 συναπτά έτη. Εκείνη 92, εκείνος 91. Αχώριστοι και αγαπημένοι στην ζωή και στον θάνατο. Πέθαναν με 15 ώρες διαφορά... 

Η Helen Felumlee, από το Νάσπορτ πέθανε στα 92 της χρόνια στις 12 Απριλίου. Ο σύζυγός της, Kenneth Felumlee, πέθανε το επόμενο πρωί.

Τα 8 παιδιά του ζευγαριού λένε ότι ήταν μαζί από έφηβοι και από τότε δεν χώρισαν ποτέ. Δεν είχαν κοιμηθεί ούτε ένα βράδυ χώρια. Λένε μάλιστα ότι ήταν ερωτευμένοι μέχρι το τέλος. Τους θυμώνται που κάθε πρωί έπαιρναν πρωινό κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

"Ξέραμε ότι όταν θα "έφευγε" ο ένας, θα ακολουθούσε και ο άλλος", λέει η κόρη του ζευγαριού.

Διηγείται το τέλος του ζευγαριού: Δώδεκα ώρες μετά τον θάνατο της γυναίκας του ο Kenneth κοίταξε τα παιδιά του και είπε: "Η μαμά σας πέθανε". Από εκείνη την στιγμή άρχισε να χάνει την επαφή με το περιβάλλον και με 24 μέλη της οικογένειάς του να είναι στο προσκεφάλι του πέθανε λίγες ώρες αργότερα.

"Ηταν έτοιμος", λέει η κόρη του. "Απλά δεν ήθελε να την αφήσει μόνη της".

Το ζευγάρι, είχε κλεφτεί στο Νιούπορτ στις 20 Φεβρουαρίου του 1944.

Ο Kenneth ήταν επιθεωρητής στα τρένα και αργότερα έγινε ταχυδρόμος. Η Helen ήταν νοικοκυρά και πάντα στεκόταν στο πλευρό όσων την είχαν ανάγκη.

Όταν ο Κenneth πήρε σύνταξη τι 1983 και τα παιδιά άρχισαν να φέυγουν από το σπίτι, το ζευγάρι άρχισε να κάνει ταξίδια. Τους άρεσε να ταξιδεύουν με λεωφορείο και μάλιστα είχαν επισκεφτεί όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ.