Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Χρήστο Γιαννούλη








    Η αναγκαιότητα σύμπραξης της Εκκλησίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις κοινωνικές οργανώσεις για τη συγκρότηση ενός δικτύου αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης ήταν το κύριο θέμα που συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Γιαννούλης κατά τη συνάντησή του με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο. 


Ο κ. Γιαννούλης επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Άλλος Δρόμος», θεολόγο, Δημήτρη Γάτα και τον ιστορικό τέχνης και σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκο Γραίκο. 


  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πλούσιο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης που περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών στήριξης των συμπολιτών μας που υφίστανται τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ο κ. Γιαννούλης επεσήμανε τη σημασία δημιουργίας μιας ασπίδας προστασίας και αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την κρίση, προσθέτοντας ότι ως βασική προτεραιότητα του προγράμματός του είναι η δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών για την ανάσχεση της φτώχειας και η συνεργασία με όλες τις κοινωνικές οργανώσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας.
Ο κ. Γεώργιος ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο για το εύρος του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας αλλά και για τις περαιτέρω δράσεις που προγραμματίζει με στόχο να στηριχθούν περισσότεροι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας στη βάση της διασφάλισης της αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους.