Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Εξαπατούσαν ηλικιωμένες με πρόσχημα το επίδομα

Εξαπατούσαν ηλικιωμένες με πρόσχημα το επίδομα




   

     Τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 56, 42, 50 και 20 ετών, αντίστοιχα, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, επειδή εμφανιζόμενες ως υπάλληλοι της Πρόνοιας εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένες στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και της Καβάλας, και υποσχόμενες τη χορήγηση επιδόματος απέσπασαν απ' αυτές συνολικά το ποσό των 1.225 ευρώ. 


Επίσης, εξαπάτησαν και μια άλλη γυναίκα ηλικίας 76 ετών, πουλώντας σ' αυτή δύο σταυρούς έναντι του ποσού των 20 ευρώ, ισχυριζόμενες ότι προέρχονται από τους Άγιους Τόπους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τέσσερις γυναίκες επιχείρησαν να μεταβούν στο εξωτερικό από το συνοριακό σημείο διέλευσης Εξοχής Δράμας, όπου, όμως, προσήχθησαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Κάτω Νευροκοπίου. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, οι τέσσερις γυναίκες την τελευταία εβδομάδα μετέβησαν στην Δράμα και σε χωριά των νομών Δράμας και Καβάλας όπου εξαπάτησαν συνολικά τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 825 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Σημειώνεται δε, ότι, η 40χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.