Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τα ακριβότερα αυγά του κόσμου!




   

   Μπορεί το παραδοσιακό πασχαλινό δώρο να είναι το σοκολατένιο αβγό, υπάρχουν όμως και πασχαλινά αβγά, των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά κάθε φαντασία, καθώς φτάνει σχεδόν το ελληνικό δημόσιο χρέος! 

Είναι τα ακριβότερα του κόσμου κι αυτό τόσο επειδή φέρουν την υπογραφή διάσημων δημιουργών, όσο κι επειδή είναι φτιαγμένα από πολύτιμους λίθους, όπως διαμάντια, ζαφείρια, ρουμπίνια, ενώ άλλα από χρυσό και πλατίνα.

Πρώτο στη λίστα που παρουσιάζει σήμερα η «Espresso της Κυριακής» έρχεται το εντυπωσιακό Mirage. Ανήκει σε ιδιώτη που δεν έχει αποκαλύψει το όνομά του, ενώ για την κατασκευή του χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια. Το μοναδικό στον κόσμο πολύτιμο αβγό το στολίζουν εξωτερικά 1.000 διαμάντια, από τα οποία τα 100 έχουν μοναδικό κόψιμο, ενώ η αξία του ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ! Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ για το διάσημο Mirage, αφού όταν το αβγό ανοίξει ξεπροβάλλει μια σφαίρα ολόκληρη από ατόφιο χρυσό 18 καρατίων.

Στην κορυφή της υφηλίου υπάρχει ένα περιστέρι φτιαγμένο από κρύσταλλο, το οποίο κάθεται πάνω σε κλαδί ελιάς, που (βεβαίως) είναι επίσης φτιαγμένο από χρυσό. Κορυφαίοι τεχνίτες από τρεις ηπείρους εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί το Mirage, το οποίο από τους ειδικούς θεωρείται ένα πολύτιμο κόσμημα. Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο ιδιοκτήτης του δεν σκοπεύει να το πουλήσει, ενώ αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που το έχει στη σπάνια συλλογή του.

Διάσημος όμως για τα χειροποίητα αβγά του, καθώς και τις πολύτιμες δημιουργίες του από πορσελάνη, είναι και ο γοητευτικός Γερμανός κοσμηματοπώλης Peter Nebengaus. Χαρακτηριστικό των αριστουργημάτων του είναι o μοναδικός συνδυασμός της γνήσιας πορσελάνης που χρησιμοποιεί με το κόσμημα. Από το 2011 που λάνσαρε την πολύτιμη και ακριβή συλλογή με τα εξαιρετικής αισθητικής αβγά δέχεται συνεχώς παραγγελίες από τους λάτρεις του αντικειμένου, με τους περισσότερους να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο όσο προκειμένου να αποκτήσουν ένα φίνο αβγό με την υπογραφή του.

Με χρυσό και πέτρες Swarovski

Στα μοναδικά πολυτελή αβγά ο Peter Nebengaus, εκτός από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πορσελάνες, χρησιμοποιεί και στοιχεία της σύγχρονης τέχνης, με αρχαία στιλιστικά μοτίβα. Επίσης χρησιμοποιεί μια ειδική τεχνική εφαρμογή του χρυσού και της πλατίνας. Οργανικός συνδυασμός γυαλιστερού και ματ επιφάνειας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχει μια ειδική επίδραση του όγκου.

Αριστουργήματα που είναι επιστρωμένα με ζαφείρια, ρουμπίνια, σμαράγδια και διαμάντια προκαλούν τον θαυμασμό των καλλιτεχνών, οι οποίοι τον θεωρούν ανερχόμενο αστέρι στον χώρο των πολυτελών και ταυτόχρονα κομψών έργων τέχνης. Αξίζει να σημειωθεί πως το χρυσό αβγό της συλλογής πωλείται στην τιμή των 20.400 δολαρίων, ενώ το πορσελάνινο αβγό με την επίστρωση των αυθεντικών κρυστάλλων Swarovski ξεπερνά την τιμή των 7.000 δολαρίων. Στο ίδιο οικονομικό πλαίσιο κυμαίνονται και οι υπόλοιπες δημιουργίες του, που έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από τεχνίτες όλου του κόσμου.
Espressonews.gr