Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ύποπτος ο πλοίαρχος για το ναυάγιο με τους μαθητές

 
     


      Ο πλοίαρχος του πλοίου το οποίο ναυάγησε ανοικτά της νότιας ακτής της Νότιας Κορέας την Τετάρτη ανακρίνεται ως ύποπτος, όπως μετέδωσε νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ, 60 ετών, αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, όπως μετέδωσε το δίκτυο KBS.

Αρχικώς ο πλοίαρχος ανακρινόταν από το λιμενικό σώμα ως αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δύσκολο το έργο των διασωστών

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό όσων εξακολουθούν να αγνούνται.

Το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την πρόσβασή τους στο πλοίο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι αγνοούμενοι είναι περίπου 283. Υπενθυμίζεται ότι στο φέρυ μποτ επέβαιναν 475 άτομα, εκ των οποίων τα 325 ήταν μαθητές. Η ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι έχουν διασωθεί 179 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι έξι.

Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά, αλλά αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο.

Οι μαθητές πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.

Πηγη www.enikos.gr Πηγή: Η ναυτεμπορική