Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Δέκα τρόποι για να φορέσετε ένα floral φόρεμα

 

  Οι προτάσεις των σχεδιαστών για μια «λουλουδάτη» εμφάνιση

 
  Τα floral φορέματα είναι το απόλυτο must φέτος το καλοκαίρι. Για τις διακοπές, την πόλη, το γραφείο αλλά και τις βραδινές εξορμήσεις η μόδα προτείνει μεγάλα και μικρά, έντονα και παλ, λουλουδάκια. Στροφή στην αθωότητα; Η προσπάθεια της καθεμιάς μας να βελτιώσει την ψυχολογία της; Όπως και να ‘χει, τα floral prints ήρθαν για να μείνουν.
Ας δούμε πως προτείνουν οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές να φορέσουμε τα λουλουδάτα μας φορέματα.

1. Έντονα χρώματα
Στο άκουσμα της λέξης «εμπριμέ» το μυαλό μας πάει σε λευκά φορέματα με μικροσκοπικά, ρομαντικά λουλουδάκια, σωστά; Κι όμως, φέτος τα φορέματα έχουν έντονα χρώματα στο φόντο και μεγάλα φωτεινά λουλούδια που θυμίζουν τροπικά νησιά. Αποφύγετε τα έντονα αξεσουάρ και συνοδεύστε τα με nude πέδιλα αφήνοντας τα χρώματα του φορέματος να τραβήξουν τα βλέμματα.

2. Στράπλες
Βγάλτε τους μαυρισμένους ώμους σας σε κοινή θέα φορώντας ένα σέξι στράπλες floral φόρεμα. Αυτή η θηλυκή εμφάνιση είναι ιδανική για τις ηλιόλουστες μέρες στην εξοχή ή στην πόλη. Συνδυάστε τα με εξίσου θηλυκά αξεσουάρ και κοσμήματα και συμπληρώστε το look με σανδάλια για πολύ μοντέρνα εμφάνιση.



3. Babydoll
Δεν χρειάζεται να είσαι 15 χρονών για να φορέσεις ένα εμπριμέ μικροσκοπικό φορεματάκι. Με λεπτά ραντάκια και πολύ κοντό μήκος τα floral φορέματα που θυμίζουν babydoll είναι ιδανική επιλογή για ένα κυριακάτικο πρωινό στην πόλη ή στην παραλία. Συνδυάστε το με ίσια σανδάλια με πέτρες και στρας και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να επιδείξετε τα ωραία πόδια σας.

4. Μάξι
Αν τα σορτσάκια και τα μίνι δεν είναι του στιλ σας, πηγαίνετε κατευθείαν στον αντίποδα. Μάξι, πολύ μάξι! Τα μάξι φορέματα κολακεύουν κάθε σωματότυπο. Διαλέξτε λοιπόν ένα floral φόρεμα με ραντάκια ή στράπλες –όχι με μανίκια. Έντονα, ασαφή ή μικροσκοπικά ρομαντικά λουλουδάκια, ό,τι κι αν διαλέξετε είναι φέτος απολύτως in.

5. Ραντάκια
Αντί για top με ραντάκια και σορτς, τολμήστε φέτος ραντέ εμπριμέ φορέματα. Με μέτριο μήκος, ζωνάκι στη μέση και ρομαντικό στιλ συνοδεύονται από υφασμάτινες πλατφόρμες και σας βάζουν στο κατάλληλο καλοκαιρινό mood.



6. Party dress
Δεν υπάρχει τίποτα πιο κολακευτικό από ένα κλασσικό εμπριμέ φόρεμα με καλή εφαρμογή. Φόντο λευκό και προσεγμένες λεπτομέρειες είναι αυτό που η φετεινή μόδα ξαναφέρνει στο προσκήνιο. Φαρδιές ράντες, τετράγωνο καρέ και ζωνάκια στη μέση είναι μερικές από αυτές τις λεπτομέρειες. Συνδυάστε τα με peep-toe πέδιλα σε έντονα χρώματα.

7. Μποέμ
Θολά εμπριμέ, χαλαρές ζώνες, αμέτρητα βραχιόλια και πλατφόρμες είναι τα συστατικά που δημιουργούν μια χαλαρή εμφάνιση bohemian με το φαρδύ, κοντό φόρεμα να αποτελεί τον σκελετό της. Δοκιμάστε το! Είναι τόσο σικ…

8. Φάκελος
Φορέματα σε κλασσική ίσια γραμμή με σικ floral είναι το ιδανικό ντύσιμο για professional εμφανίσεις στο γραφείο. Τονίστε τον «επαγγελματισμό» σας συνδυάζοντάς το με λιτά κοσμήματα, πέδιλα σε ουδέτερο χρώμα και προσεγμένο μακιγιάζ.




9. Βολάν και πιέτες
Αέρινα υφάσματα, ρομαντικά λουλουδάκια σε πολλές «στρώσεις» βολάν αποτελούν άλλη μια πρόταση για floral εμφανίσεις φέτος το καλοκαίρι. Εναλλακτικά διαλέξτε ένα φόρεμα σε ύφασμα που μοιάζει σαν τσαλακωμένο. Κοσμήματα με πολύχρωμες πέτρες και σανδάλια με πολλά λουριά συμπληρώνουν την εμφάνισή σας με το καλύτερο τρόπο.

10. Σέξι
Ποιος είπε ότι τα floral είναι μόνο αθώα; Στράπλες, με ραντάκια και τόσο κοντά ώστε να αφήνουν στην κοινή θέα όλες τις γοητευτικές καμπύλες σας τα εμπριμέ φορέματα είναι ικανά να ξεσηκώσουν θύελλα. Λιτά αξεσουάρ και παπούτσια θα κάνουν τα βλέμματα να εστιάζουν… εκεί που πρέπει.

Πηγή: fe-mail.gr