Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Τρεις Αφγανοί απήγαγαν ομοεθνή τους στα Τρίκαλα


Ζητούσαν λύτρα για να μην τον σκοτώσουν  

Φως σε υπόθεση απαγωγής κατάφεραν να ρίξουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στα Τρίκαλα. Ένας 21χρονος Αφγανός είχε πέσει θύμα απαγωγής από ομοεθνείς του και ζητούσαν λύτρα για να τον απελευθερώσουν, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκότωναν.

Οι 3 πακιστανοί συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας, ενώ για την εμπλοκή του αναζητείται ένας ακόμα Αφγανός υπήκοος.

Οι δράστες είχαν καταφέρει με τη χρήση σωματικής βίας, να ακινητοποιήσουν και να επιβιβάσουν στο όχημά τους τον 21χρονο, ενώ με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν και έναν 27χρονο, ο οποίος όμως ωστόσο κατάφερε να διαφύγει.

Στη συνέχεια, οι δράστες τηλεφώνησαν το απόγευμα της επόμενης ημέρας με τον 27χρονο, ζήτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού, ως αντάλλαγμα, για να μη βλάψουν τόσο τον ίδιο όσο και τον 21χρονο ομοεθνή του που είχαν απαγάγει.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων και μετά από συλλογή πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν μεταφέρει και κρατούσαν τον 21χρονο στην περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας.

Άμεσα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας Τρικάλων και Καρδίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη χθες το πρωί, των τριών αλλοδαπών δραστών.
Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ο απαχθείς σε δασική περιοχή κοντά στο σημείο της σύλληψης, δεμένος χειροπόδαρα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της αρπαγής, της απόπειρας αρπαγής, της εκβίασης και της έκθεσης.