Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Αγνόησε την απαγόρευση πτήσεων στο Ισραήλ ο Μπλούμπεργκ



Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανακοίνωσε ότι θα πετάξει με προορισμό το Τελ Αβίβ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ισραήλ και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες την επανέναρξη των πτήσεων από και προς το Ισραήλ.

Στο λογαριασμό του στο twitter ο Μπλούμπεργκ ανέφερε ότι έχει επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας Ελ Αλ «ως ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ισραήλ και για να καταδείξει ότι είναι ασφαλές να πετούν προς και από το Ισραήλ». Προέτρεψε δε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών να άρει την απαγόρευση, λέγοντας ότι έτσι προσφέρει στη Χαμάς μια «άδικη νίκη» στη σύγκρουση με το Ισραήλ.

Η προσωπική πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης είναι σε αντίθεση με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία εκτιμά ότι η απαγόρευση πτήσεων προς το Ισραήλ εξασφαλίζει τους αμερικανούς πολίτες από πιθανές επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες. 

zougla.gr