Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι σωφρονιστικοί


   Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) αποφάσισε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από 31 Ιουλίου 2014, σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, στις φυλακές της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, κατά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων στις φυλακές, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους (6μηνο/12μηνο), οι μεταγωγές προς τα δικαστήρια όταν υπάρχει περίπτωση παραγραφής ή συμπλήρωσης 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας «το σύνολο του προσωπικού», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΥΕ.


Πηγή: ΑΜΠΕ