Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ





  

   Την Πέμπτη 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική και εκπαιδευτική εξόρμηση στον Βόλο 50 μαθητών Λυκείου και φοιτητών, που υπηρετούν ως Αναγνώστες ή Ιερόπαιδες σε Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.



Της εξόρμησης ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχε και ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως.
Οι Αναγνώστες και Ιερόπαιδες αρχικά προσκύνησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα, όπου τους υποδέχθηκε με πατρική αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Ενορία Αναλήψεως Βόλου, από τον Πρωτοσύγκελλο και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού.
Στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στη Γυναικεία Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου, όπου Αναγνώστες και Ιερόπαιδες φιλοξενήθηκαν από την οικεία Μοναστική Αδελφότητα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες ότι παρόμοιες εξορμήσεις, καθώς και ειδικές συνάξεις Αναγνωστών και Ιεροπαίδων θα διοργανωθούν και στο μέλλον, με σκοπό την ενσυνείδητη διακονία στη θ. λατρεία.