Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

18χρονος επιχειρηματίας διευθύνει 2.500 μίνι μάρκετ

 
 
   Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του Χάρις Άσλαμ, ενός 18χρονου επιχειρηματία που παράτησε το σχολείο στα 13 του χρόνια και σήμερα είναι ο «αυτοκράτορας» του λιανεμπορίου, αφού διευθύνει 2.500 μίνι μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Ο... 

ίδιος εγκατέλειψε το σχολείο στα 13 του χρόνια για να εργαστεί στο οικογενειακό παντοπωλείο στο Φάιφ της Σκωτίας. Ωστόσο γρήγορα κατάφερε να επεκτείνει την επιχείρηση κατά πολύ, ενώ μόλις σε ηλικία 15 ετών κατάφερε και κέρδισε μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Nisa Retail, της εταιρείας που διαθέτει πάνω από 2.500 καταστήματα λιανεμπορίου σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Τώρα, οργανώνεται για να κερδίσει τις ψήφους των μελών του ΔΣ, ώστε να αναλάβει χρέη Γενικού Διευθυντή, έπειτα από την παραίτηση του επί 23 χρόνια CEO Νέιλ Τέρτον.

Επιπλεόν, συνεχίζει τις σπουδές του και δηλώνει πως μοιράζει τον χρόνο του στην εντατική μελέτη για να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Νομική Σχολή και στα επιχειρηματικά του σχέδια για την εταιρεία.

«Έχω ένα όραμα για το πού θέλω να είναι η επιχείρηση σε πέντε χρόνια» δηλώνει και τονίζει ότι στόχος είναι ο τζίρος των 2 δις λιρών και παραπάνω!!!

Όσο για τον ελεύθερό του χρόνο; Αυτός είναι αφιερωμένος σε ατέλειωτες ώρες Monopoly.