Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Με δολοφονία αστυνομικού το 2008 συνδέονται οι ληστές του Δίστομου



 
 
 
          Την εμπλοκή των τριών δραστών της πρόσφατης ένοπλης ληστείας στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας και σε άλλες παλαιότερες αξιόποινες πράξεις φέρνουν στο φως τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε η... 

Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι αδίστακτοι ληστές είχαν δολοφονήσει αστυνομικό τον Απρίλιο του 2008 στον Χολαργό.

To χρονικό της ληστείας του 2008

Η ληστεία είχε λάβει χώρα σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Μεσογείων 238, στο Χολαργό.

Ο αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε σε Α.Τ. του Πειραιά, σύμφωνα με την αστυνομία, εργαζόταν παράλληλα και σε εταιρία σεκιούριτι.

Εκτελούσε χρέη φύλακα στην τράπεζα, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Ο 39χρονος τους ακολούθησε έξω από το υποκατάστημα και τους διέταξε να μείνουν ακίνητοι, με αποτέλεσμα οι δράστες να πυροβολήσουν εναντίον του και αυτός να ανταποδώσει τους πυροβολισμούς. Ο αστυφύλακας δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στη παρακείμενη κλινική ΙΑΣΩ GENERAL, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο.

Δυστυχώς λίγα λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Οι δράστες είχαν τότε διαφύγει με μοτοσικλέτα.

Τα ευρήματα της αστυνομίας επιβεβαιώνουν και τη στενή συνεργασία που είχαν οι δράστες του Διστόμου με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Χολαργού είχε χρησιμοποιηθεί και σε ληστεία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Τότε οι δράστες είχαν αρπάξει μέσα από το χρηματοκιβώτιο και το όπλο του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Ενάμιση χρόνο μετά, το όπλο αυτό βρέθηκε στο κρησφύγετο του Παλαιοκώστα, μετά τη σύλληψή του και την απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά.

Επίσης, οι ληστές της Εθνικής στο Δίστομο εμπλέκονται και σε πλήθος άλλων ληστειών ενώ φαίνεται ότι μπαινόβγαιναν και στο διαμέρισμα που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετ. η από 28.08.2014 Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής), σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανακοινώνεται ότι:

1. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:

Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έλαβε χώρα την 17-04-2008 στο Χολαργό Αττικής κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.

Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έλαβε χώρα την 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί – βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από:

ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 05-07-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ και

ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 29-05-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

2. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο προαναφερόμενο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

3. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε:

Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνας.

Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα ταυτοποιήθηκε στο ανωτέρω διαμέρισμα.

4. Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του προαναφερόμενου ταχύπλοου σκάφους, ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου.

5. Τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι για την παραπάνω υπόθεση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Πηγή: news247.gr