Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έχει αλλάξει πια επίπεδο!


 
 
   Σπουδαία ήταν η χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο  

Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που δεν κατάφεραν να «γλυτώσουν» από τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του, όντας «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και... 

έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Από χθες το βράδυ ανήκει σε αυτό το κλαμπ και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία την περσινή σεζόν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ισπανία, έχασε στις λεπτομέρειες το Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης και φέτος ξεκίνησε φουριόζα τις υποχρεώσεις της.

Ο Μίτσελ είχε στήσει πολύ καλά τους Πειραιώτες, οι οποίοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο 14’ με το εξαιρετικό γκολ του Μασουακού και ο Αφελάι σε μία αντεπίθεση για… σεμινάριο έκανε το 2-0. Όπως ήταν φυσικό οι «ροχιμπλάνκος» πίεσαν και κατάφεραν να μειώσουν, όμως στο δεύτερο ημίχρονο «μίλησε» ξανά ο Κώστας Μήτρογλου που επέστρεψε στα γκολ με τον ιδανικότερο τρόπο.

Παράλληλα, όλοι παίκτες παίρνουν άριστα στον ανασταλτικό τομέα, αφού διαχειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο τις επιθέσεις των Ισπανών και δεν τους έδωσαν κενούς χώρους για να δράσουν.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός έκανε τις απαραίτητες αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι ποδοσφαιριστές που θα άντεχαν την πίεση που θα ασκούσαν οι παίκτες του Σιμεόνε και τελικά κατάφεραν να φτάσουν σε μία σπουδαία νίκη.

Εκείνο που προκύπτει από τη χθεσινή βραδιά είναι πως ο Ολυμπιακός, παρά τις πολλές αλλαγές που υπήρξαν και φέτος στο ρόστερ του και το λίγο διάστημα που είχε ο Μίτσελ στη διάθεσή του, κατάφερε να παρουσιάσει ένα «δεμένο» σύνολο που δείχνει όρεξη να συνεχίσει την περσινή επιτυχημένη πορεία μέχρι τους «16» του Champions League.

Αυτό από μόνο του φανερώνει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αλλάξει επίπεδο και θα παλέψουν κάθε παιχνίδι όποιο αντίπαλο κληθούν αντιμετωπίσουν, όπως και αν αυτός λέγεται και ό,τι και αν έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.

Πλέον μετά το ιδανικό ξεκίνημα που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καλούνται να δώσουν συνέχεια σε δύο εβδομάδες στη Σουηδία, όπου θα αντιμετωπίσουν τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του πρώτου ομίλου, τη Μάλμε.

Πηγή: sport-fm.gr