Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ;



 Κατ' αρχάς είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι "οφειλέτες", αν πάρουμε υπ' όψιν μας και τη συνεχή αύξηση των ληξιπρόθεσμων "χρεών" προς το Δημόσιο, που κοντεύουν τα 70 δις ευρώ, εκ των πραγμάτων αδυνατούν να πληρώσουν και τον ΕΝΦΙΑ.

Αυτό φυσικά είναι εις γνώσιν των κυβερνώντων που τον επιβάλλουν!

Κι... 

αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια είναι να αυξηθούν κι άλλο τα ληξιπρόθεσμα "χρέη" προς το δημόσιο. Εδώ όμως ελλοχεύει ο εξής... κίνδυνος-βεβαιότητα! Το δημόσιο να ζητήσει να πάρει τα χρήματα που του "χρωστούν" οι πολίτες και αφού αυτοί δεν θα έχουν να τα δώσουν, να προβεί σε κατασχέσεις. Ακόμη, και αυτό θα είναι το πιο πιθανό, όπως κάνουν και οι τράπεζες, το δημόσιο να πουλήσει αυτά τα χρέη σε τραπεζικούς ομίλους του εξωτερικού, για να μαζέψει ζεστό χρήμα –εξάλλου αυτή είναι και η κατεύθυνση των δανειστών- και να προβούν αυτοί στις κατασχέσεις. Έτσι η βρώμικη δουλειά θα γίνει από τρίτους και οι κυβερνώντες θα εμφανιστούν, εκφράζοντας τη... "λύπη" τους, με... "καθαρά χέρια"!

Και βέβαια αυτό δεν θα αφορά αυτούς που έχουν τις μεγάλες περιουσίες – αυτοί έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουν ούτε φόρους ούτε ΕΝΦΙΑ- αλλά τη μεγάλη μερίδα των μικρών και μεσαίων που σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στις υποχρεώσεις τους για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή.

Επομένως, έχοντας ως δεδομένα ότι το χαράτσι-ΕΝΦΙΑ είναι έξω από κάθε λογική, ότι αν έρχονταν στην πλειοψηφία της βουλής δεν θα περνούσε -σύμφωνα και με τις δηλώσεις των κυβερνητικών βουλευτών- και ότι επιβάλλεται από μια παραπαίουσα κυβέρνηση που ποτέ δε είχε κανένα λαϊκό έρεισμα, τίθεται επιτακτικά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα προς αυτό της αξιωματικής, το ερώτημα: Τι συνιστούν στους πολίτες; Να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή όχι;
Οφείλουν άμεσα να πάρουν θέση!

Και βέβαια, η όποια σιωπή τους θα σημάνει σιωπηρή "νομιμοποίηση" αυτής της άνομης... χαρατσοκαταιγίδας, αν όχι συνενοχή!

ΥΓ. Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμμένος κάλεσε χθες τους πολίτες να μην τον πληρώσουν. Συγκεκριμένα είπε: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος φόρος, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο» ΣΚΑΙ(21/9/'14)

Τεύκρος 

faretra.info