Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για την Εξέλιξη Υλοποίησης των Αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014

Γνωρίζουμε στα Μέλη μας ότι η Ε.Α.Α.Σ. παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στα τρέχοντα θέματα που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ καθώς και την έρπουσα παραφιλολογία για τη σύνταξη νέου μισθολογίου.

Μετά την προσφυγή στο ΣτΕ και τη δικαίωση -απόφαση που πέτυχε η Ε.Α.Α.Σ. με τη νομική της παρουσία-, προβαίνει οργανωμένα και άνευ τυμπανοκρουσιών σε... 

απαραίτητες ενέργειες μέχρι τώρα για την επίτευξη της υλοποίησης της απόφασης... είτε μόνη της είτε στο πλαίσιο του Συντονιστικού των 3 Ε.Α.Α. Αυτές περιλαμβάνουν συνεχείς πιέσεις με συναντήσεις, επιστολές προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, τη στρατιωτική ηγεσία, καθώςεπίσης τη συνεργασία με άλλους φορείς και τη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπρόσθετα, με την ανακοίνωση της 9ης Ιουλίου 2014 έχουν γνωστοποιηθεί στα Μέλη μας οι περαιτέρω νομικές ενέργειες στις οποίες δύνανται να προβούν, ενώ υπενθυμίζεται η κατηγορηματική και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ε.Α.Α.Σ. για την πλήρη εφαρμογή της 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Η Κυβέρνηση έχει εκφράσει «θεωρητικά» δια του αναπληρωτή Υποικ Χ. Σταϊκούρα ότι θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, το ίδιο ανακοινώθηκε γενικώς και αορίστως στην ομιλία του Κου Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Πέραν αυτών όμως δεν έχει γίνει, παρά τη συνεχή όχλησή μας, καμία ενέργεια για την άμεση, τουλάχιστον, νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά των μισθών και συντάξεων στο επίπεδο πριν την αντισυνταγματική περικοπή που έγινε.

Τώρα, έχοντας φτάσει στο προσχέδιο του Κρατικού προϋπολογισμού, η εικόνα που δημιουργείται μέχρι στιγμής, με τα οικονομικά στοιχεία που δίνονται, είναι ότι, καλύπτεται μικρό ποσοστό ΜΟΝΟΝ της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ.

Κατόπιν τούτου, εκφράζουμε τον έντονο σκεπτικισμό μας, καθόσον διαφαίνεται πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη εκ μέρους της Κυβέρνησης για την πλήρη συμμόρφωση προς τις Δικαστικές Αποφάσεις. Επειδή η λέξη «εμπαιγμός» ακούγεται συνεχώς στα αυτιά μας, υπενθυμίζουμε πως μοναδικό ΔΕΔΟΜΕΝΟ μας είναι ο όρκος μας προς την Πατρίδα και το Σύνταγμα της χώρας. Παράλληλα, διαβεβαιώνουμε τα Μέλη μας πως η αντίδρασή μας θα εξακολουθεί να είναι συνεχής και δυναμική, ενώ θα εξαντλήσουμε κάθε άλλο νόμιμο μέσο.

Επιπρόσθετα η Ε.Α.Α.Σ. συνεχίζει και εντείνει τις επισκέψεις Μελών του Δ.Σ., προκειμένου να γίνει ενημέρωση των Μελών και συναδέλφων μας επί του φλέγοντος αυτού θέματος, καθώς και όλων των θεμάτων που τους απασχολούν. Τους καλούμε δε σε εγρήγορση, για άμεση πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και δυναμικών κινητοποιήσεων, εάν αυτό απαιτηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.