Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Δύο χρόνια φυλάκιση για τον ταμία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας







     Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην οικονομικός διαχειριστής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, οποίος είχε «τραβήξει» σχεδόν 20.000 ευρώ από τα ταμεία του ιδρύματος, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, η αδελφή αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και ήθελε να την ενισχύσει. Ο... 

«μακρυχέρης» ταμίας παραδέχτηκε ότι προχώρησε στην υπεξαίρεση, ωστόσο μέχρι σήμερα και μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το ποσό δεν έχει επιστραφεί στο ταμείο του πανεπιστημίου!

Η «μαύρη τρύπα» αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2012, όταν ο κατηγορούμενος πήρε αναρρωτική άδεια και τον αντικατέστησε μία άλλη υπάλληλος του εκπαιδευτικού ιδρύματος, η οποία ανακάλυψε την υπεξαίρεση των χρημάτων έπειτα από τον σχετικό έλεγχο που διενήργησε. Τότε συνέταξε αναφορά προς τη διοίκηση του πανεπιστημίου και στη συνέχεια υποβλήθηκε μήνυση προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες εις βάρος του πανεπιστημιακού υπαλλήλου.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είχε βάλει στο χέρι μετρητά που προέρχονταν από παράβολα είσπραξης, τα οποία αφορούσαν την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι και τον Μάιο του 2012. Ο πρώην υπάλληλος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η αδερφή του είχε χρέη από τοκογλυφικές συναλλαγές και υπεξαίρεσε τα χρήματα προκειμένου να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει. Αποφάσισε μάλιστα να προχωρήσει στην υπεξαίρεση όταν, όπως είπε, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο όχημα της αδελφής του για εκφοβισμό.
Espressonews.gr