Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Δέκα κούκλες γυναίκες πολιτικοί από όλο τον κόσμο (εικόνες)

   





    Κάθισαν στα έδρανα κοινοβουλίων, ορισμένες διετέλεσαν και υπουργοί, άλλες άφησαν πίσω τους έργο, άλλες όχι, όλες τους όμως έγραψαν... 

Ιστορία με την ομορφιά τους. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 εντυπωσιακές γυναίκες που έκαναν το πέρασμά τους από την πολιτική σκηνή του τόπου τους.
  • Αννα-Μαρία Καλοχάν


Γεννημένη το 1982, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες, αφού έκανε το πέρασμά της από το εξώφυλλο του εσθονικού Playboy, επιχείρησε να... περάσει και από την εσθονική Βουλή -ανεπιτυχώς. Διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος νεολαίας του εσθονικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, ενώ το 2011 καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση 60.000 ευρώ από ΜΚΟ του Ευρωπαϊκού Κινήματος της χώρας της.  

  • Aλίνα Καμπάεβα


Πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, από το 2007 εκλέγεται βουλευτής στη Ρωσία, ενώ πολλά έχουν γραφτεί και για τη σχέση της με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Τερέσε Φερί


Η γεννημένη το 1980 στην Ιρλανδία Τερέσε Φερί εξελέγη το 2005 δήμαρχος της πόλης Κέρι, ενώ ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής το 2009 και ήρθε τρίτη σε σταυρούς, κάτι που δεν της έδωσε το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την ίδια χρονιά ψηφίστηκε ως η έβδομη πιο όμορφη πολιτικός στον κόσμο από το ισπανικό περιοδικό 20 Minutes.
  • Ελίζαμπεθ Χάλσεθ


Η γεννημένη το 1983 Ελίζαμπεθ Χάλσεθ εξελέγη το 2010 στη Γερουσία της Νεβάδα, κατακτώντας τον τίτλο της νεαρότερης εκλεγμένης γυναίκας στο νομοθετικό σώμα της περιοχής.
  • Εουνίς Ολσεν


Η γεννημένη το 1977 Ολσεν κέρδισε τον τίλο της Μις Σιγκαπούρη το 2000 και ακολούθως αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Το Νοέμβριο του 2004... διορίστηκε βουλευτής της χώρας της από τον Πρόεδρο της Σιγκαπούρης Νάθαν.
  • Μαρία Καρφάνια


Η γενημένη το 1975 Καρφάνια, αφού έκανε το πέρασμά της από τα σόου της ιταλικής τηλεόρασης και τον χώρο του μόντελινκ, σπούδασε νομικά και εκλέχθηκε στην ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων με το κόμμα του Μπερλουσκόνι το 2006. Μάλιστα διετέλεσε και υπουργός Ισότητας από το 2008 έως το 2011. Η Καρφάνια είχε κατακτήσει τον τίτλο της... «ομορφότερης υπουργού του κόσμου» και τον τίτλο της πιο καυτής πολιτικού του κόσμου. Ολα αυτά κατά το περιοδικό Maxim.
  • Σαμπίν Γιούτισλαγκ


Η γεννημένη το 1973 Σαμπίν εξελέγη βουλευτής στην Ολλανδία το 2008.
  • Τζούλια Μπονγκ


Η γεννημένη το 1986 στην Ανατολική Γερμανία Μπονγκ εξελέγη σε ηλικία μόλις 18 ετών βουλευτής του γερμανικού Κοινοβουλίου.
  • Ρούμπι Ντάλα


Καναδέζα πολιτικός, εκπροσώπησε την κίνηση Brampton-Springdale στην καναδική Βουλή των Κοινοτήτων από το 2004 έως το 2011.
  • Τζοάνα Μούκα


Η γεννημένη το 1976 Πολωνέζα οικονομολόγος διετέλεσε υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας της από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2012. 
defencenet.gr