Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΛ 28/11/2014 - ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


 

   Σήμερα είναι η τελευταία μέρα εργασίας για ακόμα 150 συμβασιούχους υπαλλήλους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που οι συμβάσεις τους δεν ανανεώνονται.

Το γεγονός πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση των... 

υπαλλήλων, ο ίδιος ο νυν πρύτανης υπερψήφιζε τις επεκτάσεις των συμβάσεων τους, μάλλον πλέον τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Το ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι επί πολλά χρόνια καλύπτουν τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και εσχάτως καλύπτουν και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις απολύσεις των «πλεοναζόντων» κι αυτό μάλλον αμελητέο θεωρείται! Σύμφωνα με το αναπτυξιακό (;) πλάνο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχει στο μυαλό του o κ. Φορτσάκης, δεν είναι αρκετές οι πρόσφατες απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, που έχουν φέρει το ίδρυμα ίσως στο χειρότερο σημείο στην ιστορία του. Οι σχολές του ΕΚΠΑ τελούν υπό κατάρρευση, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής και ο κ. Φορτσάκης βάζει κι ο ίδιος το δικό του λιθαράκι. Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε.

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων στηρίζει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων από την αρχή. Θεωρούμε αδιανόητο στα ελληνικά πανεπιστήμια να προσπαθεί κάποιος να εξυπηρετηθεί και να μην μπορεί, επειδή κάποιοι κύριοι έκριναν και κρίνουν το απολύτως αναγκαίο προσωπικό σαν πλεονάζον.

Κύριε Φορτσάκη, στο σύντομο χρονικό διάστημα που είστε Πρύτανης, το έργο σας είναι τόσο μεγάλο, που δεν σας προλαβαίνουμε! Αν θέλετε να αποκτήσετε το σεβασμό, που προσδίδει η θέση του Πρύτανη στον κάτοχο της, ξεκινήστε επιτέλους να ασκείτε το έργο σας ως λειτούργημα. Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται. Βρίσκεστε εκεί για να φροντίζετε την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΠΑ κι όχι ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Προσπαθήστε να συμπεριφερθείτε ως πνευματική κεφαλή του τόπου. Αν δεν μπορείτε, αναλάβετε τις ευθύνες σας το δυνατό συντομότερο.

Όσο για τη Συγκυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια, σας λέμε: η ώρα που θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό και κυρίως στους νέους που με τις πολιτικές σας πλήττετε, πλησιάζει. Με την υποχρηματοδότηση και τις μνημονιακές περικοπές για να εξυπηρετείτε τους παράνομους τόκους του δανείου που εσείς φορτώσατε στις πλάτες μας, παίζετε πολιτικά, καταστρεπτικά παιχνίδια εις βάρος της Εκπαίδευσης, καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία των Σχολών το 2015, όπως αναφέρει το ομόφωνο ψήφισμα της Συνόδου των Πρυτάνεων. Θα μας βρείτε μπροστά σας!