Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πέθανε το παιδί που δέχθηκε τα πυρά αστυνομικών στο Κλίβελαντ


 
 
   Είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο

Ένα αγόρι 12 ετών που είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες, απομίμηση όπλου, απεβίωσε μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά αστυνομικών σε ένα πάρκο πλάι σε ένα χώρο διασκέδασης στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ, έγινε γνωστό σήμερα.

Δύο... 

αστυνομικοί εστάλησαν το Σάββατο το απόγευμα στο σημείο έπειτα από μια κλήση στην άμεση δράση σχετικά με έναν ύποπτο που κράδαινε ένα πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαντ που ερευνά τη χρήση αυτή θανατηφόρας βίας.

Οι δύο αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο απαίτησαν από τον 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στον κορμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Plain Dealer του Κλίβελαντ, ο δωδεκάχρονος απεβίωσε σήμερα το πρωί. Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου 12 ετών ήταν μια ρεπλίκα τύπου "airsoft" (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών στην εφημερίδα Πλέιν Ντίλερ.
Στην ηχογράφηση της κλήσης στην άμεση δράση, ο καλών αναφέρει ότι ο ύποπτος ίσως ήταν «έφηβος» και το όπλο ήταν «πιθανόν ψεύτικο», αλλά η πληροφορία αυτή δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που εστάλησαν στο σημείο, γράφει ακόμη η εφημερίδα.