Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΩΝΙΩΝ ΣΤΟ Γ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ






        Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβη το Γ΄ Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας «Οι μαθητές σε αναζήτηση της ιστορίας του τόπου μας» που οργάνωσε το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης νομού Πιερίας.
Το Γυμνάσιο Αλωνίων, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με τέσσερις εισηγήσεις, μία για κάθε χωριό καταγωγής των μαθητών/τριών με θέματα:
1. Εκπολιτιστικός σύλλογος Αλωνίων «Διογένης ο Κυνικός»
2. Κίτρος: Μια ιστορική αναδρομή
3. Η ιστορία και οι εκκλησίες της Παλιόστανης
4. Σφενδάμη. Από το χθες στο σήμερα…
Εισηγήτρια ήταν η εκπαιδευτικός του μαθήματος κ. Αγιάννη Ελένη και συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης κατά το σχολικό έτος 2013 - 2014: Αγαθαγγελίδου Νικολέτα, Αμπεριάδου Ελένη, Δανανά Κων/να, Δημολιού Βάνα, Καραμήτρου Βάσω, Κέρογλου Δήμητρα, Κητίδης Ηρακλής, Μανελλάρι Ρενάτο, Ξάφης Βαγγέλης, Σουνιδάκη Φωτεινή, Φυτοπούλου Γιώτα, Χαραλαμπίδου Έλενα.
Η συμμετοχή στο συνέδριο έδωσε στους/στις μαθητές/τριες την ευκαιρία ευρύτερης παρουσίασης της εργασίας τους για την ιστορία των χωριών τους καθώς και τη δυνατότητα γνωριμίας με άλλους μαθητές του νομού αλλά και της ιστορίας των τόπων αυτών, μέσα από μια μοναδικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική εμπειρία, την οποία θα επαναλάμβαναν και στο μέλλον.