Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Συνετρίβη το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic. Νεκρός ο συγκυβερνήτης



   Ο συγκυβερνήτης του ιδιωτικού διαστημικού σκάφους SpaceShip2 της εταιρείας Virgin Galactic σκοτώθηκε εχθές καθώς το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας.
Ο... 

κυβερνήτης χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και σώθηκε όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο κυβερνήτης βρέθηκε τραυματισμένος στην έρημο και έχει ήδη μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, ανέφερε ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Κερν, Ρέι Προύιτ.

Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και τον ενημερωτικό ιστότοπο Kern Golden Empire που επικαλείται τον διευθυντή της αεροπορικής και διαστημικής βάσης του Μοχάβε, Στιου Γουίτ, αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο.

Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

madata.gr