Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η πιο γραφική κομητεία της Αγγλίας


    Ξεχωρίζουν η εκπληκτική ύπαιθρος και οι παραλίες της Κορνουάλλης  

Η Κορνουάλλη ανακηρύχθηκε ως η πιο γραφική κομητεία της Αγγλίας. Με την εντυπωσιακή της ύπαιθρο, τα γραφικά χωριουδάκια και τις παρθένες ακτογραμμές, με τοπία που σου κόβουν την ανάσα, η νότια κομητεία της Αγγλίας βρέθηκε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με έναν στους πέντε Βρετανούς να συμφωνούν ότι είναι «η πιο γραφική κομητεία».

Η.... 

έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία Sykes Cottages, ανέδειξε στη δεύτερη θέση το Γιόρκσαϊρ, με την Κούμπρια να έρχεται στην τρίτη θέση.



Με ακτογραμμές που φτάνουν σχεδόν τα 500 χιλιόμετρα, η Κορνουάλλη προσφέρει μαγευτικές, παρθένες παραλίες, που οι τοπικές αρχές φροντίζουν να διατηρούν σε άριστη κατάσταση.



Τα ψαροχώρια με τα γραφικά λιμάνια αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, κάνοντας την Κορνουάλλη ιδιαίτερα δημοφιλή, τουριστικό προορισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.







Επόμενος σταθμός της λίστας, το Γιόρκσαϊρ, με τα δύο εθνικά πάρκα (North Yorkshire Moors and the Yorkshire Dales) και πάνω από 800 αξιοθέατα, από μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μέχρι μουσεία, κάστρα και αββαεία.



Στην Κούμπρια θα βρείτε ένα ακόμη εθνικό πάρκο (Lake District), με την περιοχή να φημίζεται για τα εντυπωσιακά βουνά της και μερικές από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αγγλίας.

Μήπως την επόμενη φορά που θα σχεδιάσετε ένα ταξίδι στην Αγγλία, αντί για την πρωτεύουσα να βάλετε αυτούς τους προορισμούς στη λίστα σας; 
newsbeast.gr