Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ και για μένα προσωπικά



Βαριά ήττα για το ΠAΣOΚ και για εμένα προσωπικά, χαρακτήρισε, την Πέμπτη, ο Β. Βενιζέλος το εκλογικό αποτέλεσμα στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σε... 

ότι αφορά το κυβερνητικό σχήμα το χαρακτήρισε κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογένεσης με κοινό παρονομαστή το αντιμνημονιακό μέτωπο. Η φράση του αυτή καταδεικνύει ότι το ΠAΣOΚ θα καταψηφίσει στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε συγκεκριμένα κριτήρια και για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «δεν θα συμπράξουμε σε παλαιοκομματικά παιχνίδια» προσθέτοντας «ότι είναι άλλο οι συναινέσεις και άλλο ο άγαρμπος εισοδισμός σε άλλους χώρους». Τα κριτήρια που έθεσε είναι συναίνεση, εθνική διαφάνεια και προσωπική αξιοπρέπεια. Η συνολική του τοποθέτηση ερμηνεύεται ως άρνηση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει υποψηφιότητες τύπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο λέγοντας ότι το μικρό μέγεθος απαιτεί πειθαρχία ενότητα συλλογικότητα και την αυτογνωσία όλων. Είπε ότι θα προσανατολιστούμε δυναμικά προς το μέλλον ή προς τη ρουφήχτρα του παρελθόντος δεν θα επιτρέψω να συμβεί το δεύτερ