Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Καλεσμένη του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου στα πλαίσια εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), διοργάνωσε το περασμένο διήμερο, Παρασκευή και Σάββατο 27 - 28/3 έκθεση βιβλίου στον χώρο του σχολείου. Η έκθεση που είχε τίτλο «Τα βιβλία ταξιδεύουν στο σχολείο μας», φιλοξένησε περίπου 500 παιδικά βιβλία όλων των ειδών (λογοτεχνικά, εκπαιδευτικά, γνώσεων κ.α).
 

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η επίσκεψη της συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασιλικής Νευροκοπλή, το Σάββατο το πρωί. Σε μια πολλή ζεστή εκδήλωση, η θεατρική ομάδα του σχολείου υποδέχτηκε την αγαπημένη συγγραφέα με ένα μικρό θεατρικό δρώμενο από δικό της βιβλίο, ενώ η συγγραφέας αφηγήθηκε το τελευταίο της παραμύθι «Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των αηδονιών» και έκανε όλους, μικρούς και μεγάλους, συνταξιδιώτες της σε πολιτείες μαγικές και παραμυθένιες.  

Μετά την αφήγηση, η Βασιλική Νευροκοπλή συνομίλησε με τα παιδιά, έλυσε τις απορίες τους αναλύοντας τα νοήματα της ιστορίας της και τα αποχαιρέτισε αφήνοντας τους την γλυκιά αίσθηση του κόσμου των παραμυθιών.
 

Παράλληλα με την έκθεση βιβλίου πραγματοποιήθηκαν:
Έκθεση Origami του Αλέκου Κωνσταντίνου, καθώς και επίδειξη κατασκευής έργων της ιαπωνικής τεχνικής origami από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του σχολείου, εμπνευσμένη από τα βιβλία, με τίτλο «Ζωγραφιές σαν παραμύθια» .
 
Πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου Γονέων. Όλες τις ώρες της έκθεσης, τα παιδιά απασχολούνταν δημιουργικά σε πάγκους ζωγραφικής και πασχαλινών κατασκευών.