Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ερωτήσεις στη Βουλή για τα κοιτάσματα στο Αιγαίο : Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Καμμένου ζητούν βουλευτές


    Ερωτήσεις, με τις οποίες ζητούν διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, κατέθεσαν βουλευτές στη Βουλή.

Ο... 

Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Νίκο Παππά και Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τους καλεί να ενημερώσουν τη Βουλή αν είναι αρμοδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας να συζητά με άλλες χώρες ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, πόσω μάλλον συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Ζητά επίσης από τους δύο υπουργούς να απαντήσουν αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ έγιναν κατόπιν συνεννοήσεων, συντονισμού και συμφωνίας με το υπουργείο Εξωτερικών και αν υπήρχε σχετική εξουσιοδότηση της κυβέρνησης, αν ο κ. Καμμένος είχε εντολή του πρωθυπουργού, όταν πρότεινε στις ΗΠΑ συνεκμετάλλευση σε ποσοστό 70- 30 των ενεργειακών πηγών της χώρας.

Ερώτηση στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου κατέθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και ρωτά αν αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης η συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και ποιο είναι το συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αν ισχύουν οι δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ.

Στους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Εξωτερικών κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι) και ζητά να ενημερωθεί σε ποιον βαθμό οι προτάσεις του ΥΠΕΘΑ, έτσι όπως διατυπώθηκαν προς την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.