Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Φοβούνται την Κωνσταντοπούλου







    Το τηλεφώνημα της προέδρου στον Βαρουφάκη

Την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, φρόντιζε πάντα να μην ταυτίζεται με την κυρίαρχη κομματική γραμμή, αλλά να κρατά ίσες αποστάσεις από την Κουμουνδούρου και την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη. Ο λόγος για τη... 

σημερινή πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η στάση της οποίας ερμηνευόταν με γνώμονα τις ηγετικές της φιλοδοξίες, που καλλιεργούσε για να είναι παρούσα στις εξελίξεις από θέση αυτονομίας και ανεξαρτησίας.

Εσχάτως, ουδείς αμφιβάλλει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου προετοιμάζει μεθοδικά την ηγετική της παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τη θέση της ως προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αλλά και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πυγμή απέναντι στην κυβέρνηση και κυρίως στον Γ. Βαρουφάκη, στον οποίο τηλεφώνησε προ ημερών για να του εξηγήσει ότι η συμφωνία που πήγε και υπέγραψε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή.

Οσο και αν προσπάθησε να της δώσει επαρκείς εξηγήσεις ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, η Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν πείστηκε από τις απαντήσεις του. Αν όντως η Ζωή είχε ικανοποιηθεί στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επεδίωκε να τον εκθέσει στα μάτια των συναδέλφων της βουλευτών, διεκδικώντας να του υποβάλει πρώτη ερωτήσεις για την επίμαχη συμφωνία και ακολούθως ψηφίζοντας «κατά» στην άτυπη ψηφοφορία που έγινε. 

parapolitika.gr