Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Διάκριση στη Μαθητική Επιχείρηση του 3ου Γενικού Λυκείου για την «ανάδειξη τοπικού προϊόντος»



To Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί τη νεανική επιχειρηματικότητα, διοργάνωσε φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» δύο Μαθητικές Eμπορικές Εκθέσεις “TRADE FAIRS 2015” με...

διαγωνιστικό χαρακτήρα, στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου και στη Θεσσαλονίκη στις 6 Μαρτίου στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 69 μαθητικές επιχειρήσεις και δόθηκαν τρία βραβεία και δέκα ειδικές διακρίσεις (έπαινοι).

Η Μαθητική Επιχείρηση του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης “OΛΥΜΠΟΥ ΕΥΘΑΛΕΙΑ” με αντικείμενο το τσάι Ολύμπου, πήρε μέρος στην έκθεση της Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε τελικά με τον «έπαινο ανάδειξης τοπικού προϊόντος». Στην ανακοίνωση της βράβευσης η μαθητική επιχείρηση περιγράφεται ως εξής:
«Τσάι βουνού από τον Όλυμπο. Βιολογικό προϊόν που καλλιεργείται σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο και έχει ευεργετικές ιδιότητες. Προσφέρεται με ιδιαίτερη συσκευασία μέσα στην οποία υπάρχει ως δώρο τουριστικός οδηγός της ορεινής περιοχής του νομού».

Για την υλοποίηση της ιδέας τους οι μαθητές αγόρασαν τσάι Ολύμπου από την Κοινωνική Συνεταιριστή Επιχείρηση Πιερίας «Ολύμπου Νέκταρ», σχεδίασαν τις δικές τους πρωτότυπες συσκευασίες, δημιούργησαν και τύπωσαν ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για το τσάι καθώς και έναν τουριστικό οδηγό της ορεινής Πιερίας που δίνεται ως δώρο σε κάθε συσκευασία τσαγιού.

Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητική Εργασία από ένα «τμήμα Ερευνητικής Εργασίας» της Α΄ Λυκείου με το συντονισμό και την καθοδήγηση της καθηγήτριας του μαθήματος, οικονομολόγου κ. Πανωραίας Αντώνογλου.

Από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης