Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Έξι συνήθειες που σε κάνουν συμπαθητικό




Πώς να γίνετε αρεστός με το καλημέρα  
Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, μετά το «χαίρω πολύ» είναι δύσκολο σε κάποιες περιπτώσεις να βρείτε τι θα πείτε.

Πιάνετε κουβέντα, όμως αυτό που θέλετε είναι να σας συμπαθήσουν, ουσιαστικά δηλαδή να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση.
Δείτε τι... 

κάνουν οι άνθρωποι, τους οποίους όλοι συμπαθούν αμέσως:

1. Αφήνουν αμέσως το στυλ «είμαι υπεράνω»

Μπορεί να έχετε μάθει να στέκεστε αγέρωχος και να περπατάτε περήφανα, όμως αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη τακτική όταν συναντάτε κάποιον άνθρωπο.

Δείτε παρακάτω την πρώτη συνάντηση του Νέλσον Μαντέλα με τον τότε πρόεδρο της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον. Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα.

Ο Μαντέλα χαιρετάει τον Κλίντον, ο οποίος δεν περιμένει να πάει ο Μαντέλα προς το μέρος του, αλλά πηγαίνει αυτός. Τότε ο Μαντέλα υποκλίνεται ελαφρά και το ίδιο κάνει και ο Κλίντον. Ουσιαστικά, βλέπετε δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους που αφήνουν στην άκρη την ιδιότητά τους.



2. Γνωρίζουν τη σημασία του αγγίγματος

Το άγγιγμα, χωρίς φυσικά σεξουαλικό υπονοούμενο, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά κάποιου ανθρώπου, να σας κάνει να φαίνεστε πιο συμπαθητικός και φιλικός. Αρκεί ένα απαλό άγγιγμα στον ώμο.

3. Φροντίζουν να μάθουν πράγματα για τον άλλο

Συζητούν με τον άνθρωπο, τον οποίο συναντούν, χωρίς να μιλούν μόνο για τον εαυτό τους και τελικά να αποχωρούν από μία συνάντηση, χωρίς να έχουν μάθει τίποτα για τον άλλον άνθρωπο.

4. Αφήνουν τον άλλον να εκφραστεί

Αφήστε το συνομιλητή σας να είναι καλύτερος από σας σε κάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συναντώνται μπαίνουν σε μία διαδικασία άτυπου διαγωνισμού. Δε χρειάζεται. Αφήστε το συνομιλητή σας να είναι καλύτερος σε κάτι, να το γνωρίζει καλά.

5. Δε ζητάνε τίποτα

Κάποια στιγμή σε μία καλή συζήτηση, ο ένας πετάει την ερώτηση ζητώντας κάτι. Ένα ρουσφέτι ή μία γνωριμία. Δεν είναι καλή ιδέα. Αν θέλετε να ζητήσετε κάτι, φροντίστε πρώτα να δείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τον άλλον.

6. Κλείνουν την κουβέντα πρωτότυπα

Το «χάρηκα για το γνωριμία» δε λέει πραγματικά τίποτα. Χρησιμοποιείστε το άλλο χέρι σας για να χτυπήσετε τον άλλο στον ώμο και να του πείτε κάτι ειλικρινές, όπως «χάρηκα πραγματικά που σε γνώρισα» και να φαίνεται ότι το εννοείτε.