Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Αυτόνομο κέντρο πολιτικής... η Κωνσταντοπούλου


 

    

       Τις διαφορετικές απόψεις που εξέφρασαν η κυβέρνηση και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την «εισβολή» στον προαύλιο χώρο της βουλής, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει καταστεί αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η... 

σημερινή ανοικτή σύγκρουση Κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο επιβαρυντικό είναι για τη λειτουργία των θεσμών να έχει καταστεί η Πρόεδρος της Βουλής αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα. Η ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφωνία εντοπίζεται όμως μόνο στο γεγονός της εισβολής που η κυβέρνηση καταδικάζει, ενώ η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη ειρηνική διαμαρτυρία.

Δυστυχώς και η κυβέρνηση ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για να κατευνάσει το «χώρο».

Στο μεταξύ ακάθεκτη η κα Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει και την προεδρία όλων των επιτροπών θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βουλευτής άξιος να προεδρεύει ούτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ούτε της Επιτροπής για τις πολεμικές επανορθώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι θα προεδρεύσει και της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο προκειμένου να διασφαλίσει την επέκταση της διερεύνησης και στα όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση αποκλίνοντας από την ορθή κομματική γραμμή”.