Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σπαραγμός για την 8χρονη Ζωή - Τη σκότωσε αφηνιασμένο άλογο





      Αφηνιασμένο άλογο έριξε την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι, στην επιστροφή από το Καρνάγιο για Αγριά, από την καρότσα που έσερνε, 8χρονο αγγελούδι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο τσιμεντένιο ρείθρο του οδοστρώματος με το κεφάλι και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η άτυχη Ζωή, κόρη του Δ. Σ, ιδιοκτήτη Γυμναστηρίου στην Αγριά, σε... 

λίγα δευτερόλεπτα από τη μοιραία πτώση ξεψυχούσε στα χέρια του σοκαρισμένου πατέρα της, που σύρθηκε κοντά της, καθώς στην προσπάθειά του να συγκρατήσει το άλογο από το λαιμό με το καπίστρι, εκείνο τον έριξε στο δρόμο, τον ποδοπάτησε και τον τραυμάτισε.

Η ανείπωτη τραγωδία συνέβη σε δημοτική οδό 50 μέτρα περίπου από την Εθνική, σφραγίζοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο τη βόλτα πατέρα και κόρης στο Καρνάγιο.

Οι περίοικοι που έσπευσαν να δουν τι συνέβη δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που παρέλαβε νεκρή τη μικρούλα ήταν επίσης σοκαρισμένο, ενώ και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών οι γιατροί συγκλονισμένοι.

Ολα ξεκίνησαν κατά την επιστροφή από το Καρνάγιο για την Αγριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο που έσερνε στην καρότσα τον ιδιοκτήτη του και το αγγελούδι παρουσίασε αλλόκοτη συμπεριφορά, ίσως επειδή βιαζόταν να επιστρέψει στο στάβλο γιατί πεινούσε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έκανε απότομη στροφή, με αποτέλεσμα ο χειριστής της άμαξας να πέσει στο έδαφος, ενώ η κόρη του παρέμενε στην άμαξα, η οποία έκανε τρελή πορεία χτυπώντας δεξιά - αριστερά και τελικά το άλογο την εκσφενδόνισε στο οδόστρωμα.

Ο πατέρας του κοριτσιού χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Η είδηση του θανάτου βύθισε στο πένθος την Αγριά και ολόκληρο το Βόλο από τον τραγικό χαμό. Η κηδεία της Ζωής θα γίνει τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Δώδεκα Αποστόλων Αγριάς.

taxydromos