Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σεπτέμβριο ίσως αναλάβουν οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης




       Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι νυν Διευθυντές Εκπαίδευσης.Η θητεία των εν λόγω λήγει στις 31 Ιουλίου αλλά αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου που θα γίνει η αντικατάσταση από τους νέους Διευθυντές.
Όσον... 

αφορά τις διαδικασίες για την επιλογή των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης αυτές θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιλογή Διευθυντών και Υποδιευθυντών.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία η συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο − Προσωπικότητα – γενική συγκρότηση μοριοδοτούνται μέχρι 12 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο.

Για τους υποψηφίους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η αποτίμηση γίνεται με μυστική ψηφοφορία των Διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και των υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. της οικείας βαθμίδας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν με τη διαδικασία του παρόντος.

Ο αριθμός των μορίων που ο υποψήφιος λαμβάνει κατά τη μυστική ψηφοφορία υπολογίζεται ως ακολούθως: το ποσοστό των ψήφων που έλαβε επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων ανάγεται σε ποσοστό επί των 12 μορίων που μπορεί να λάβει κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος. Υποψήφιο στέλεχος το οποίο δεν συγκεντρώνει κατά τη μυστική ψηφοφορία τουλάχιστον το 20% των έγκυρων ψήφων, δεν συμμετέχει στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής. Προκειμένου η ψηφοφορία να είναι έγκυρη απαιτείται αυξημένη συμμετοχή του σώματος των Διευθυντών σχολικών μονάδων και Προϊσταμένων νηπιαγωγείων του αντίστοιχου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε., και πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 65%.

Οι υποψήφιοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις θέσεις κατ’ ανώτατο αριθμό δύο Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκ των οποίων η μία υποχρεωτικά είναι αυτή όπου υπηρετεί.

Σημειώνουμε ότι οι νέοι Διευθυντές και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων αναλαμβάνουν υπηρεσία στις 23 και 24 Ιουνίου αντίστοιχα.