Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Απήγαγε τα ανήλικα παιδιά της για να μην τα βρει ο πατέρας τους



Δεκαοκτώ ημέρες αγωνίας πέρασε ένας 40χρονος πυροσβέστης αναζητώντας τα τρία ανήλικα παιδιά του, τα οποία απήγαγε η ίδια τους η μητέρα τον Μάρτιο του 2014 και τα περιέφερε δεξιά κι αριστερά, σε διάφορα φιλικά σπίτια, για να μην τα βρει ο πατέρας του!

Το... 

δράμα του άτυχου πατέρα ξετυλίχθηκε στο ακροατήριο του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του για αρπαγή ανηλίκων. «Μου είπε πως θα πάει για έναν καφέ σε μία φίλη της, πήρε τα παιδιά και δεν επέστρεψε ποτέ» κατέθεσε στο δικαστήριο ο πυροσβέστης.

Εντοπισμός

«Τηλεφωνούσα στην ίδια, σε φίλους της, μάταια... Τελικά κατόρθωσα να εντοπίσω τα παιδιά μου με τη βοήθεια της Αστυνομίας από ένα στίγμα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή» συνέχισε, εξηγώντας ότι το διάστημα της εξαφάνισής τους, όπως του αποκάλυψαν τα τρία ανήλικα, μεταφέρονταν από σπίτι σε σπίτι ή ζούσαν σε κοιτώνες, υπό άθλιες συνθήκες!

«Οταν τα βρήκα ήταν άπλυτα, νηστικά και φοβισμένα» περιέγραψε ο πατέρας, τονίζοντας πως στο παρελθόν, όταν το ζευγάρι είχε βρεθεί σε διάσταση, η προσωρινή επιμέλεια των παιδιών είχε ανατεθεί από το Πρωτοδικείο σε εκείνον και όχι στη σύζυγό του! «Τον Ιανουάριο του 2013 εκείνη αποφάσισε ξαφνικά ότι ήθελε να γίνει... τραγουδίστρια και εξαφανίστηκε με έναν μουσικό στην Αθήνα, αφήνοντας τα παιδιά κι εμένα στη Φλώρινα!

Ακατάλληλη

Στο δικαστήριο κέρδισα την επιμέλεια, καθώς εκείνη κρίθηκε ακατάλληλη. Λίγους μήνες μετά με προσέγγισε για να κάνουμε μια προσπάθεια να σώσουμε τον γάμο μας» κατέθεσε ο πυροσβέστης, εξηγώντας πως δέχτηκε, παίρνοντας μάλιστα μετάθεση από την υπηρεσία του ώστε να έρθει στην Αθήνα, για να προσπαθήσει να σώσει τη σχέση του! Ομως η οικογενειακή ευτυχία είχε νέα ημερομηνία λήξης, όταν η αδίστακτη μητέρα πήρε τα παιδιά και εξαφανίστηκε.

«Με την ιστορία αυτή η μεγάλη μου κόρη κινδύνευσε να χάσει τη χρονιά από απουσίες, αλλά ευτυχώς είναι μαθήτρια του 19 κι αυτό την έσωσε» κατέθεσε ο πατέρας και πρόσθεσε πως η μητέρα έλεγε στα κορίτσια τους ότι δεν χρειάζονται σχολείο γιατί «λεφτά θα βγάλουν με αυτό που έχουν από κάτω»!

Από τότε που βρήκε πάλι τα παιδιά του, ο πυροσβέστης επέστρεψε μαζί τους στη Φλώρινα, ενώ η μητέρα τους παραμένει εξαφανισμένη, ενώ δεν έχει πάρει ούτε καν τηλέφωνο για να δει τι κάνουν! Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης, την οποία χαρακτήρισε «πλήρως ακατάλληλη για γονική μέριμνα» και το δικαστήριο την καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Espressonews.gr