Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αυτά τα ξενοδοχεία βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου [εικόνες]






     Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε σε άλλους πλανήτες για εντυπωσιακά τοπία, όταν ο δικός μας προσφέρει ένα πλούσιο καλειδοσκόπιο από σουρεαλιστικά τοπία, τα οποία μάλιστα έχουν και ξενοδοχεία για να μείνετε εκεί.
Από...

τους γαλάζιους παγετώνες της Ισλανδίας, στην έρημο της Γιούτα που μοιάζει με τον Αρη, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν και να παραμείνουν κοντά σε αυτά τα παράξενα και όμορφα φυσικά αξιοθέατα.

Χρησιμοποιώντας εκατοντάδες αξιολογήσεις, οι ειδικοί της TripAdvisor δημιούργησαν έναν κατάλογο των κορυφαίων καταλυμάτων για να κάνετε κράτηση στα πιο εντυπωσιακά σημεία του πλανήτη.

Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ – Κιρκιουμπαεγιαρκλάουστουρ, Ισλανδία
Διαθέτοντας τον μεγαλύτερο παγετώνα του κόσμου μετά τους πόλους, το Σκάφταφελ είναι μια ορεινή περιοχή στα νότια της Ισλανδίας και το Εθνικό Πάρκο του είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καλύπτοντας 12.000 τετραγωνικά χλμ. Χαρακτηρίζεται από τις δραματικές αντιθέσεις με ενεργά ηφαίστεια, μεγαλοπρεπείς παγετώνες, ισχυρά ποτάμια και ατελείωτες αμμώδεις επίπεδες πεδιάδες, το Σκάφταφελ προσφέρει μια εμπειρία αντίθεσης που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη γη. Εκεί βρίσκεται και το ξενοδοχείο Grimsborgir. 



Μεγάλη πηγή – Ουαϊόμινγκ, ΗΠΑ
Bρίσκεται στο εθνικό πάρκο Γιέλοουστοουν και είναι η μεγαλύτερη θερμή πηγή του πάρκου, διαστάσεων περίπου 112 μέτρα σε διάμετρο και πάνω από 36 μέτρα βάθος. Η πηγή ακτινοβολεί έντονη θερμότητα και ζωντανά χρώματα ως αποτέλεσμα των φυκιών που ζουν στο νερό Το κοντινότερο ξενοδοχείο είναι το Old Faithful Snow Lodge and Cabins


Λίμνη Μόνο – Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Βρίσκεται στην άκρη της Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια και καλύπτει πάνω από 180 τετραγωνικά χλμ. Η λίμνη δεν έχει ψάρια, παρά μόνο τρισεκατομμύρια γαρίδες άλμης και μύγες. Τα ρεύματα γλυκού νερού τροφοδοτούν τη λίμνη, υποστηρίζοντας τα πλούσια δάση βαμβακόδεντρων και ιτιάς κατά μήκος της. Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά επισκέπτονται τη λίμνη κάθε χρόνο. Κατά μήκος της ακτής της λίμνης, γραφικοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί αυξάνονται γύρω από το νερό σαν πορώδεις πύργοι. Το κοντινότερο ξενοδοχείο μπορείτε να κάνετε κράτηση είναι το Tamarack Lodge and Resort.


Πύλη της Κόλασης – Νταβάζα, Τουρκμενιστάν
Θυμίζει φλεγόμενη πύλη για τον κάτω κόσμο, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα πεδίο φυσικού αερίου που καίει συνεχώς από τότε που ανακαλύφθηκε το 1971 και βρίσκεται κοντά στο χωριό Ντερβέζε, στη μέση της ερήμου Καράκουμ. Το όνομα «πύλη της κόλασης» δόθηκε στο πεδίο από τους ντόπιους. Το κοντινότερο ξενοδοχείο είναι το Sofitel Ashgabat Oguzkent


Ορυζώνες Γιουάν Γιάνγκ – Γιουνάν, Κίνα
Βρίσκονται στο νότιο τμήμα της οροσειράς Αιλάο, καλύπτουν περίπου 12.500 εκτάρια και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στο Γιουνάν, ενώ έχουν αναγνωριστεί επίσημα από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς. Το κοντινότερο ξενοδοχείο που μπορείτε να κάνετε κράτηση είναι το The Linden Centre.


Πάρκο των Μαϊμούδων – Ναγκάνο, Ιαπωνία
Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Γιοκόγιου και διαθέτει πολύ απότομους γκρεμούς και ιαματικές πηγές, δίνοντας της το ψευδώνυμο «Κοιλάδα της Κόλασης» Το πάρκο είναι θαμμένο στο χιόνι για το 1/3 του χρόνου και είναι αυτό το περιβάλλον που το καθιστά ιδανικό βιότοπο για τον ιαπωνικό μακάκο ή «μαϊμού του χιονιού». Εχει γίνει hotspot για τους ταξιδιώτες που θέλουν να δουν τις μαϊμούδες να κολυμπούν στις θερμές πηγές. Το κοντινότερο ξενοδοχείο που μπορείτε να κάνετε κράτηση είναι το Yudanaka Seifuso.


Λίμνη με βούλες – Βρετανική Κολούμπια, Καναδάς
Η φύση έχει δημιουργήσει ένα πουά συνονθύλευμα κοντά στην πόλη Osoyoos στην Βρετανική Κολούμπια. Το μοναδικό σχέδιο που σχηματίζεται συμβαίνει όταν η υψηλή συγκέντρωση των μετάλλων αφήνει πίσω της σημάδια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του νερού εξατμίζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι κηλίδες γίνονται κυρίως από θειικό μαγνήσιο, το οποίο κρυσταλλώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κοντινότερο ξενοδοχείο που μπορείτε να κάνετε κράτηση είναι το Watermark Beach Resort


Η λίμνη με τις τσούχτρες – Νησί Κορόρ, Παλάου
Για τους δύτες που είναι πρόθυμοι να κολυμπήσουν με αμέτρητες αβλαβείς τσούχτρες, η απομονωμένη λίμνη στο Παλάου προσφέρει την ιδανική ευκαιρία. Πρόκειται για μία από τις 70 λίμνες αλμυρού νερού στο αρχιπέλαγος του Νότιου Ειρηνικού, ωστόσο η Κορόρ δεν συνδέεται με τον ωκεανό. Ετσι οι τσούχτρες, χωρίς φυσικούς εχθρούς σε αυτά τα ύδατα έχουν πολλαπλασιαστεί εξωφρενικά. Το κοντινότερο ξενοδοχείο που μπορείτε να κάνετε κράτηση είναι το Palau Paradise Hotel