Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σύλληψη τριών Ρομά που παρίσταναν τους αστυνομικούς





     Παρίσταναν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας τρεις Ρομά, που είχαν εφοδιάσει το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους με... φάρο και μεγαφωνική εγκατάσταση και σταματούσαν δήθεν για έλεγχο ανυποψίαστους οδηγούς σε απόμερα σημεία της δυτικής Αττικής, όπου τους λήστευαν!
Οι... 

τρεις δράστες είχαν κάνει μετατροπές στο όχημά τους και οι ίδιοι φορούσαν φωσφορίζοντα γιλέκα με την ένδειξη «Police». Εστηναν καρτέρι σε ερημικά σημεία στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι και σε άλλες απόμερες περιοχές και, όταν εντόπιζαν αυτοκίνητα να πλησιάζουν, έβαζαν σε λειτουργία τον φάρο και καλούσαν μέσω της μεγαφωνικής εγκατάστασης τον ανυποψίαστο οδηγό να κάνει στην άκρη για να του κάνουν «έλεγχο ρουτίνας», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Χωρίς να φαντάζεται τι τον περιμένει, ο οδηγός ακινητοποιούσε το όχημά του. Ξαφνικά όμως βρισκόταν αντιμέτωπος με τους τρεις Ρομά, οι οποίοι τον έκλεβαν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχαν χρησιμοποιήσει και βία, γρονθοκοπώντας τα θύματά τους.

Η σύλληψή τους επετεύχθη έπειτα από επιχείρηση της Αμεσης Δράσης με περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη θέση Ρουπάκι του Ασπροπύργου, έπειτα από καταγγελία πολίτη πως τον είχε ληστέψει το πλήρωμα περιπολικού της Ασφάλειας! Επειτα από μικρής διάρκειας καταδίωξη, το «περιπολικό» των Ρομά ακινητοποιήθηκε και οι τρεις δράστες, που μέσα σε έναν μήνα είχαν κάνει δέκα ληστείες, συνελήφθησαν.