Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δικαιώθηκε μικροομολογιούχος για το «κούρεμα» του PSI - Για απόφαση - σταθμό κάνει λόγο ο συνήγορος του ενάγοντος



 
 
    Η πρώτη δικαίωση για μικροομολογιούχο του Δημοσίου που έπεσε θύμα του PSI ήρθε από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Το δικαστήριο άναψε το πράσινο φως για αποζημίωση ύψους 13.875 ευρώ, την οποία καλείται να καταβάλει τράπεζα σε μικροομολογιούχο που είχε... 

επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία «κουρεύτηκαν», όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η αγωγή της ανύπαντρης μητέρας δύο παιδιών, η οποία εργάζεται ως τραπεζική υπάλληλος, εκδικάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015. Στην προσφυγή της ανέφερε ότι «έχασε» 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία διεκδικεί από την Τράπεζα Πειραιώς, ως διάδοχο της Αγροτικής Τράπεζας.

Το Ειρηνοδικείο με την απόφασή του δικαίωσε την τραπεζική υπάλληλο και καταδίκασε την αντίδικο Τράπεζα να της καταβάλει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας της αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία της, συνολικού ύψους 13.875 ευρώ.

Η συγκεκριμένη μικροομολογιούχος, όπως και άλλοι που έχασαν τις περιουσίες τους από το «κούρεμα» των ομολόγων, συνεχίζει τον δικαστικό της αγώνα παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό το PSI που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2012.

Πάντως, ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση και εκπροσωπεί περισσότερους από 1.200 μικροομολογιούχους κάνει λόγο για απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για τη δικαίωση και άλλων μικροομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου.