Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η Σκότλαντ Γιαρντ γίνεται 5άστερο ξενοδοχείο



    Iνδός μεγαλοεπιχειρηματίας αγόρασε το κτήριο της παραδοσιακής έδρας της Σκότλαντ Γιαρντ και επιθυμεί να το μετατρέψει σε πολυτελές ξενοδοχείο, 235 δωματίων, που θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες το 2017. Το 2014, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είχε βάλει πωλητήριο στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Σκότλαντ Γιαρντ, σε... 

μία προσπάθεια να υπακούσει στις εντολές της βρετανικής κυβέρνησης για δραστικές περικοπές δαπανών. Το μεγαλοπρεπές κτιριακό συγκρότημα της δεκαετίας του ’60 στη συνοικία του Ουέστμινστερ είναι ένα από τα κεντρικά κτήρια που ανήκει στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, που σκέφτηκε να πουλήσει για να ανταποκριθεί στο επιτακτικό αίτημα της κυβέρνησης για περικοπές δαπανών. Κι αφού το κτήριο της Σκότλαντ Γιαρντ πουλήθηκε για να εξοικονομηθούν χρήματα που θα μπουν στον κρατικό… κουμπαρά της Βρετανίας, τώρα ο αγοραστής του αποφάσισε να φτιάξει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που θα έχει… και του πουλιού το γάλα.



«Θα πληρώνατε 10.000 λίρες για να περάσετε μία νύχτα σε ένα αστυνομικό τμήμα;», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro σχολιάζοντας την κίνηση του 59χρονου Ινδού μεγαλοεπιχειρηματία, Γιουσουφάλι Καντέρ να δημιουργήσει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο σημείο όπου βρισκόταν το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Σκότλαντ Γιαρντ δαπανώντας το ποσό των 154 εκατομμυρίων ευρώ. Τη μίσθωση του κτηρίου έχει αναλάβει το κτηματομεσιτικό γραφείο Galliard Homes Reality Group. Το ξενοδοχείο Grand Hotel Scotland Yard θα είναι συνώνυμο της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας και των εξαιρετικών υπηρεσιών», επισημαίνει ο Γκάρντιαν Ντον Σάιβαν, διευθύνων σύμβουλος της Galliad Homes Reality Group.



«Το Λονδίνο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις στον κόσμο, ειδικά για τους τουρίστες. Γνωρίζουμε ότι αυτό το έργο θα είναι μία πραγματική ευκαιρία και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιουσουφάλι Καντέρ. Το επταώροφο ξενοδοχείο, περίπου 56.000 τετραγωνικών μέτρων, θα διαθέτει συνολικά 235 δωμάτια, πολλά εστιατόρια, δύο μπαρ, βιβλιοθήκη, πολυτελείς αίθουσες συνεδριάσεων, και φυσικά, θυρωρείο 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Δίπλα στο ξενοδοχείο θα υπάρχει ένα βικτοριανού τύπου οίκημα το οποίο θα επικοινωνεί με το ξενοδοχείο και θα λειτουργεί ως χώρος ψυχαγωγίας αποκλειστικά για τους ένοικους. Συνολικά, το ξενοδοχείο θα απασχολεί περίπου 250 εργαζομένους. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.



Το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται από το 1967 η Σκότλαντ Γιαρντ, είναι πασίγνωστο χάρη στη τριγωνική πινακίδα του που έχει πρωταγωνιστήσει σε χιλιάδες τηλεοπτικά, αστυνομικά ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια. Το κτήριο διατήρησε την ονομασία Σκότλαντ Γιαρντ, όπως ονομαζόταν η έδρα της αστυνομίας του Λονδίνου, η οποία όταν ιδρύθηκε το 1829, βρισκόταν κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων.

πηγή: protothema.gr