Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7:30μμ, ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες….
…Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές»
Ναζίμ Χικμέτ


  Έλα κι εσύ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στη μεγάλη συνάντηση της νιότης, της ελπίδας, του αγώνα.
Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κάθε χρόνο ενώνονται τα όνειρα, οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας, πολιτιστικές δραστηριότητες με... 

την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα το Φεστιβάλ μας είναι μια νεανική γιορτή που χτίζεται με τα πιο γερά υλικά: Τη συλλογικότητα, το μεράκι, τη φαντασία και την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς «σπόνσορες» και χορηγούς.
Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξουσία. Είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, όχι μόνο εναλλακτικό, αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για πραγματική λύτρωση από τη μέγγενη των αγορών κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ. Μ' ένα πιο δυνατό ΚΚΕ πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Για να γίνουν τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία οριστικά παρελθόν. Για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία.
Οι εκδηλώσεις του 41ου φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους νέους και τις νέες να αντλήσουν γνώση, πείσμα, αισιοδοξία, δύναμη και αντοχή για τον αγώνα σήμερα, για να γίνει πράξη ο μεγαλύτερος και πιο όμορφος στόχος: Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
7:30μμ: Έναρξη - χαιρετισμός από στέλεχος της ΚΝΕ.
8:00μμ: Αφιέρωμα στα 70 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαών.
8:45μμ: Συναυλία με λαϊκή και έντεχνη μουσική από νεανικό συγκρότημα.
9:30μμ: Ομιλία από τη Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ.
10:15μμ: Γλέντι με αφιέρωμα στο λαϊκό και έντεχνο τραγούδι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7:30μμ,
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ