Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια χώρα έχει τα περισσότερα δέντρα στον κόσμο;







    Υπάρχουν σήμερα λίγο περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δέντρα (μεσαία και μεγάλα) πάνω στον πλανήτη μας, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, η οποία θεωρείται η ακριβέστερη εκτίμηση που έχει γίνει ποτέ. Τα καλά νέα είναι ότι τα δέντρα είναι πολύ περισσότερα -σχεδόν οκταπλάσια- από όσα υπολόγιζαν έως... 

τώρα οι επιστήμονες, καθώς η προηγούμενη εκτίμηση πριν από μια δεκαετία ήταν το πολύ 400 δισεκατομμύρια δέντρα. Τα κακά νέα είναι ότι έχουν μείνει τα μισά δέντρα στη Γη, αφότου εμφανίστηκαν οι άνθρωποι σε αυτήν. Εκτιμάται ότι έχει χαθεί το 46% των δέντρων μετά την εμφάνιση του ανθρώπινου πολιτισμού.



Σήμερα περίπου 15 δισεκατομμύρια δέντρα κόβονται ή καίγονται κάθε χρόνο και από αυτά μόνο τα πέντε δισεκατομμύρια επαναφυτεύονται ή ξαναφυτρώνουν μόνα τους. Έτσι, κάθε χρόνο εκτιμάται ότι υπάρχει καθαρή απώλεια δέκα δισεκατομμυρίων δέντρων και μειώνεται κατά το 0,3% περίπου ο δασικός πλούτος της Γης. Γενικός ηγέτης στη λίστα με τις χώρες που έχουν τα περισσότερα δέντρα στο έδαφός τους είναι η Ρωσία, με 642 δις δένδρα, αναφέρει η Washington Post, η οποία ανέλυσε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους ερευνητές. Επόμενη είναι ο Καναδάς με 318 δις, η Βραζιλία με 302 δις και οι ΗΠΑ είναι στην τέταρτη θέση με 228 δις δέντρα. Άλλες χώρες με σημαντικό πλούτο δέντρων είναι η Κίνα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ινδονησία και η Αυστραλία.