Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ



   Έπειτα από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε στη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.
Στη Σύναξη συμμετείχαν 120 περίπου Ιεράρχες από ολόκληρο τον κόσμο, έλληνες και ξένοι. Οι... 

συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν επίσημα σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, ενώ στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες χρησιμοποιήθηκαν και άλλες γλώσσες ευρωπαϊκές και σλαβικές.
Η Ιερά Σύναξη έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου (Ταξίμ), στο κέντρο της Κωνσταντινουπόλεως.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα/, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις σχετικά με τη μέλλουσα να συγκληθεί το 2016 Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον θεολογικό διάλογο με ετερόδοξες Εκκλησίες, ενώ τη Σύναξη απασχόλησαν έντονα και κοινωνικά θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η μετανάστευση ανθρώπων από τόπο σε τόπο, με την επισήμανση των ανθρωπιστικών και ποιμαντικών διαστάσεων του φαινομένου.
Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η Θ. Λειτουργία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, παρόντων όλων των Ιεραρχών.


 Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η ειδική τελετή της Ινδίκτου, μετά το τέλος της οποίας υπογράφηκε από όλους τους παρόντες Αρχιερείς ο Πατριαρχικός Τόμος της Νέας Ινδικτιώνος (αρχή εκκλησιαστικού έτους).
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συμμετείχε ενεργά στη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στον οποίο επέδωσε το έντυπο για τον Θρησκευτικό Τουρισμό που εξέδωσε το Επιμελητήριο Πιερίας με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και το Ημερολόγιο Τσέπης του προσεχούς έτους 2016, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέλαβε τα έντυπα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενδιαφέρθηκε για την πορεία της υγείας του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τη φροντίδα και μέριμνα που επιδεικνύει υπέρ του Προκατόχου του.