Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Κοσμογυρισμένοι καπετάνιοι ξεχωρίζουν τα πιο εντυπωσιακά τοπία που αντικρίζουν




 Δείτε τις φωτογραφίες που επέλεξαν 

 Ησυχία, απεραντοσύνη, φύση, όλα χαρίζουν στον τυχερό που πλέει τις θάλασσες του πλανήτη μια νέα ματιά στον κόσμο και τη ζωή.

Για ορισμένους η θάλασσα δεν είναι μόνο διασκέδαση αλλά και δουλειά- που χαρίζει όμως μοναδικές στιγμές. Από... 

τη γέφυρα του πλοίου μπορεί κανείς να ξεκλειδώσει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά, αυτά που συνήθως ανακαλύπτονται μόνο από τους ναυτικούς που περνούν τη ζωή τους μέσα στην αρμυρή της αγκαλιά.

Η Royal Caribbean επικαλέστηκε την αυθεντία ορισμένων από τους καπετάνιους των 23 πλοίων της για να αποκαλύψει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία που αντικρίζουν ταξιδεύοντας στους 260 προορισμούς της.

Παγετώνας Hubbard, Αλάσκα



Πολλοί καπετάνιοι δήλωσαν πως οι παγετώνες της Αλάσκας τους χάριζαν το πιο υπέροχο θέαμα με το επιβλητικό μέγεθός τους και το μεγαλείο τους. «Είναι διαφορετικοί κάθε φορά που τους βλέπεις, τα χρώματα ποικίλουν με το φως», περιγράφει ένας εξ αυτών, «όταν ένα κομμάτι πάγου πέφτει στον ωκεανό κάνει ένα ήχο σαν βρυχηθμό, σαν να πέφτει κεραυνός».

Λιμάνι του Σίδνεϊ, Αυστραλία



Μία από τις καλύτερες οπτικές γωνίες για να θαυμάσει κανείς την εντυπωσιακή Όπερα του Σίδνεϊ και τη γέφυρα του λιμανιού είναι από θαλάσσης. Ένας από τους καπετάνιους χαρακτήρισε το Σίδνεϊ το πιο ωραίο λιμάνι σε όλο τον κόσμο.

Βενετία, Ιταλία



Η εκπληκτική αρχιτεκτονική της Βενετίας δεν πέρασε απαρατήρητη από τους καπετάνιους. Το θέαμα που περιγράφηκε ως «θέαμα που κόβει την ανάσα» είναι η ανατολή του ήλιου.

Φιορδ Geiranger, Νορβηγία



Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής Møre og Romsdal. Τα νερά αντανακλούν τις χιονισμένες βουνοκορφές ενώ το τοπίο συμπληρώνουν καταρράκτες και βλάστηση που οργιάζει. «Το σημείο όπου τα βουνά συναντούν τη θάλασσα και το χιόνι στις κορφές αντανακλάται στο νερό» ξεχώρισε ένας από τους καπετάνιους ως το πιο εντυπωσιακό.

Αρχιπέλαγος Στοκχόλμης, Σουηδία



Μοναδικό χαρακτήρισαν οι καπετάνιοι το θαλάσσιο πέρασμα προς τη σουηδική πρωτεύουσα καθώς έχει πλήθος βράχων και μικροσκοπικών νησιών που πρέπει να αποφύγουν στην είσοδο του λιμανιού. Από τη θάλασσα τα σπίτια μοιάζουν με κουκλόσπιτα, περιέγραψε ένας από τους καπετάνιους. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αρχιπέλαγος της Βαλτικής και περιλαμβάνει σχεδόν 30.000 νησιά και βραχονησίδες.

Νησί Moorea, Γαλλική Πολυνησία



Τα καταπράσινα ηφαιστειώδη βουνά «έστειλαν» το νησί αυτό στις κορυφαίες επιλογές τοπίων από τους καπετάνιους. Αυτό που τους εντυπωσίασε ήταν η αντίθεση των αμμωδών ακτών με τις βίαιες κορυφογραμμές.

Βεζούβιος, Ιταλία



Η επιβλητική ηφαιστειακή παρουσία πάνω από τη Νάπολη ειδικά στο λυκαυγές χαρακτηρίστηκε εκπληκτική εικόνα.

Κόλπος των Ποιητών, La Spezia, Ιταλία



Ήταν αγαπημένος προορισμός του Λόρδου Βύρωνα και άλλων ποιητών κι έτσι πήρε και το όνομά του.

Νίκαια, Γαλλία



Πολλοί βλέπουν μόνο έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό αλλά οι καπετάνιοι λένε πως η θέα του από τη θάλασσα είναι πολύ ξεχωριστή. «Τον Απρίλιο τα βουνά είναι ακόμα χιονοσκεπή ενώ οι παραλίες υποδέχονται λουόμενους για ηλιοθεραπεία», σχολίασε ένας από τους καπετάνιους.

Kotor, Μαυροβούνιο



Η αρχιτεκτονική της πόλης της Αδριατικής με φόντο τα βουνά είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Η έλλειψη έντονης εμπορικής κίνησης έχει κατά κάποιο τρόπο αφήσει την ιστορική πόλη Kotor στην αφάνεια.

Βανκούβερ, Καναδάς



Άλλη μία παράδοξη συνάντηση της οργιάζουσας βλάστησης με τους ψηλούς ουρανοξύστες. Οι καπετάνιοι επισήμαναν το πέρασμα κάτω από τη γέφυρα First Narrows Bridge και την εντυπωσιακή θέα της πόλης με φόντο τα βουνά.

Μάγχη, Βρετανία



Ομορφιά και ηρεμία, αυτά τα χαρακτηριστικά έκαναν το κανάλι της Μάγχης να συμπεριληφθεί στα πιο εντυπωσιακά σημεία που μπορεί κανείς να απολαύσει πάνω σε ένα πλοίο.