Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κόλλησε στο κοστούμι του δολάρια και έκανε ένα μοναδικό πείραμα - Προέτρεπε τον κόσμο: «Πάρτε όσα χρειάζεστε» - Βίντεο


Ένα διαφορετικό πείραμα με αποτελέσματα που προκαλούν έκπληξη αποφάσισε να κάνει ένας νεαρός στη Νέα Υόρκη. Ο φαρσέρ που είναι ιδιαίτερα γνωστός στο... 

YouTube από το κανάλι που διατηρεί και τα πειράματά του αποφάσισε να δει τι θα συμβεί αν βγει στους δρόμους της Νέας Υόρκης με κολλημένα χαρτονομίσματα στο κοστούμι του τα οποία δίνει δωρεάν.

Δεν μπορούσε να προβλέψει ποιοι θα ζητούσαν να πάρουν μερικά δολάρια από πάνω του και για ποιον λόγο. Ο Coby Persin έκανε το πείραμα πριν από μία εβδομάδα. Κόλλησε 50 χαρτονομίσματα πάνω του και έβαλε μια ταμπέλα «Πάρτε όσα χρειάζεστε». Το αποτέλεσμα; Τελικά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «χρειάζομαι» και το «θέλω» όπως λέει ο ίδιος. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τον πλησίασαν ήθελαν τα χρήματα για παράξενους λόγους. Ένας άνδρας πράγματι παραδέχτηκε ότι τα είχε ανάγκη ενώ μια άλλη γυναίκα ήθελε 19 δολάρια γιατί είχε ραντεβού για τα νύχια της.

Ο Coby παρατήρησε ότι οι περισσότεροι που έπαιρναν τα χρήματα ήταν ντυμένοι ακριβά και με μάρκες επώνυμων σχεδιαστών. Άρχισε να τους ρωτάει «Πιστεύετε ότι πράγματι έχετε ανάγκη αυτά τα χρήματα; Κρατάτε μια επώνυμη τσάντα. Χρειάζεστε σίγουρα τα χρήματα;» Και οι περισσότεροι παραδέχονταν ότι δεν είχαν πραγματική ανάγκη. Μετά από 90 περίπου λεπτά ο άνδρας που έκανε το πείραμα συνάντησε έναν άστεγο ο οποίος τον ρώτησε αν ισχύει γιατί θα ήθελε δύο δολάρια για να πάρει φαγητό. Ζήτησε μόνο τα δύο δολάρια που χρειαζόταν για το γεύμα του.

Ο Coby εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που του έδωσε 60 δολάρια και όχι μόνο δύο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τον πλησίαζαν δεν είχαν ανάγκη τα χρήματα απλά τα είδαν δωρεάν και ήθελαν να τα πάρουν. Ένας κύριος με κοστούμι τον πλησίασε και άρχισε να παίρνει χρήματα. Όταν ο Coby τον ρώτησε αν τα έχει ανάγκη είπε «Όχι δεν τα έχω ανάγκη αλλά ποιος δεν θα τα έπαιρνε αφού είναι δωρεάν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός κάνει ένα πείραμα στους δρόμους της Νέας Υόρκης και τις επόμενες μέρες ετοιμάζει κάτι ακόμη καλύτερο το οποίο σχετίζεται επίσης με τη συμπεριφορά των ανθρώπων όπως αποκάλυψε.

Δείτε το βίντεο