Σε... must της γαστρονομίας έχει εξελιχθεί στην Ολλανδία η Τρικαλινή και...
καραγκούνικη κουζίνα, ελέω των προσπαθειών της οικογένειας Μπαμπατσιά.
Μετά τη θρυλική λαχανόπιτα, την μπατζίνα και τον τραχανά, από φέτος στο Restaurant Filoxenia σερβίρεται και ο παραδοσιακός «πλαστός», η πίτα δηλαδή που γίνεται με αλεύρι μπομπότα (καλαμπόκι), λάχανα και τυρί φέτα!... Την φτιάχνει κάθε πρωί η κυρά Θοδώρα Μπαμπατσιά και είναι πια η πρώτη επιλογή των Ολλανδών. Σε λίγο θα την σερβίρουν και με... ξυνόγαλο, για να γίνει πια το απόλυτο καραγκούνικο gourmet!
Πηγή
