Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΕΣ είναι οι 14 χρήσεις της μπύρας που δεν είχατε φανταστεί


Κάντε κλικ και μάθετε τις 14 χρήσεις που μάλλον δεν είχατε φανταστεί ποτέ
  


ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ



Δεν μπορείτε να βρείτε τρόπο να διώξετε τις μύγες από τον κήπο σας; Φυλάξτε λίγη μπίρα και βάλτε τη σε ένα δοχείο στην άλλη άκρη του κήπου. Αυτό θα τραβήξει τα έντομα προς τα εκεί και θα πάψουν να σας ενοχλούν. Για να δουλέψει όμως το κόλπο η μπίρα θα πρέπει να είναι μπαγιάτικη και σκουρόχρωμη.

ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΑΙ



Σύμφωνα με τους επαγγελματίες καθαριστές χαλιών, η μπίρα έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τις λεκέδες από καφέ και τσάι από τα χαλιά και κάποια άλλα υφάσματα. Απλώς ρίξτε λίγη μπίρα πάνω στο λεκέ και τρίψτε ελαφρά. Εάν ο λεκές δεν φύγει με την πρώτη φορά, επαναλάβετε μερικές φορές ακόμη.

ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ



Το ανθρακικό οξύ που περιέχεται στη μπίρα καθαρίζει σε βάθος τα λίπη και τη βρωμιά που υπάρχουν στα κοσμήματά σας. Αντί να χρησιμοποιείτε ακριβά και ανθυγιεινά καθαριστικά, μουλιάστε ένα πανάκι σε λίγη μπίρα και γυαλίστε τα αγαπημένα σας κοσμήματα.

ΞΕΒΙΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΒΙΔΕΣ



Ρίξτε λίγη μπίρα στις σκουριασμένες βίδες και στα παξιμάδια και περιμένετε λίγα λεπτά. Οι όξινες ιδιότητες της μπίρας θα διαλύσουν τη σκουριά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ



Η μπίρα μαλακώνει το κρέας πολύ καλύτερα από τα διάφορα χημικά και δεν αλλοιώνει ιδιαίτερα τη γεύση του.

ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟ



Αναμείξτε τρεις κουταλιές μπίρα με μισό φλιτζάνι νερό και απλώστε το στα μαλλιά σας αμέσως μόλις τα λούσετε. Αφήστε το να δράσει μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά. Η βιταμίνη Β και οι πρωτείνες που περιέχει η μπίρα θα θρέψουν τα μαλλλιά σας, θα τους χαρίσουν λάμψη και θα καταπολεμήσουν την πιτυρίδα.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ



Εάν τα χάλκινα σας αντικείμενα έχουν χάσει τη λάμψη τους δοκιμάστε να τα μουλιάσετε σε μπίρα για αρκετή ώρα. Θα τα δείτε πάλι να λάμπουν σαν καινούργια.

ΓΥΑΛΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ



Το αέριο που περιέχεται στη μπίρα μπορεί να κάνει τις βρύσες και τις υπόλοιπες μεταλλικές επιφάνειες στο μπάνιο σας να λάμψουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μπίρα σε ένα σακουλάκι και να το δέσετε για μερικές ώρες γύρω από τη βρύση ή τις άλλες επιφάνειες. Όταν αφαιρέσετε τη σακούλα θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΡΥΖΙ ΣΕ ΜΠΙΡΑ



Δοκιμάστε να μαγειρέψετε ρύζι μέσα σε μπίρα, όπως Basmati ή ρύζι γιασεμί. Το αποτέλεσμα θα είναι το ρύζι σας να γίνει αφράτο και γευστικότατο.

ΓΥΑΛΙΣΤΕ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ



Η ξεθυμασμένη μπίρα δεν έχει ωραία γεύση αλλά είναι ότι πρέπει για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα έπιπλά σας. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με λίγη μπίρα και τρίψτε απαλά τα έπιπλά σας. Στη συνέχεια γυαλίστε με ένα στεγνό μαλακό πανί.

ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ



Βάλτε λίγη μπίρα σε βαζάκια και θάψτε τα στο χώμα αφήνοντας το στόμιο έξω από την επιφάνεια. Οι γυμνοσάλιαγκες λατρεύουν τη μπίρα και θα κινηθούν προς τα εκεί. Μόλις βουτήξουν στο βάζο δεν έχει επιστροφή!

ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΑΧΙΒΑΔΕΣ



Αφήστε τα μαχαίρια και δοκιμάστε αυτό το απλό κόλπο. Βράστε τα μύδια, τις αχιβάδες ή τα κυδώνια σας σε μια κατσαρόλα που θα έχετε βάλει μισό νερό και μισή μπίρα μέχρι να ανοίξουν. Αυτό θα τους χαρίσει και μια πολύ ωραία γεύση.

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΕ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΑΣ



ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ Η ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ



Εάν σας αρέσουν οι πεταλούδες και θέλετε να τις θαυμάζετε από κοντά μπορείτε να ανακατέψετε λίγη ξεθυμασμένη μπίρα με πολύ ώριμες μπανάνες και να τρίψετε το μείγμα στους κορμούς, στα φύλλα και στις γλάστρες ή στις πέτρες.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες κηπουρούς η μπίρα μπορεί να πρασινίσει πάλι τα σημεία του γκαζόν που έχουν ξεραθεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη μπίρα στα συγκεκριμένα σημεία. Τα οξέα θα σκοτώσουν τους μύκητες και τα σάκχαρα που έχουν υποστεί ζύμωση θα κάνουν τα σημεία αυτά να ξαναπρασινίσουν.