Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τζιτζικώστας: Αναπόφευκτες οι εκλογές μέσα στο 2016


«Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε την προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2016, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο” και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές έρχονται, είναι κοντά μας».

«Πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα στο '16» και εξέφρασε την άποψη ότι είναι «αναπόφευκτες με τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Πρωθυπουργός, χωρίς να έχει καμία διάθεση πραγματικής συνεννόησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και έχοντας δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα».

Αναφερόμενος στην κόντρα που ξέσπασε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, γύρω από το θέμα της δημιουργίας του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι ένας από τους 38 δημάρχους στην Κεντρική Μακεδονία και τον κατηγόρησε ότι για επικοινωνιακούς λόγους αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι αρνείται να δημιουργήσει το κέντρο στην περιοχή που επέλεξαν οι τοπικοί φορείς, στα παλιά σφαγεία Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλα κέντρα μετεγκατάστασης καθώς όπως είπε σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα θα δημιουργηθούν ανάγκες για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Αναφερόμενος στην συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν μετάνιωσε και υπογράμμισε ότι η παρουσία του διαμόρφωσε τη νέα προοπτική στη ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε φιλελεύθερο κόμμα.

Ο κ. Τζικώστας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργικό συμβούλιο για τις τηλεοπτικές άδειες τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να «δημιουργήσει τη νέα διαπλοκή», ενώ πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε «πλήρη πανικό» ώστε να αντιμετωπίσει «τις υποσχέσεις που έδωσε».