Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ….ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΛΟΓΟΣ


Σαββίδης Παναγιώτης

Έχει μια αξία, σε μια περίοδο που ο λαός είναι στους δρόμους και αγωνίζεται για να μην δώσουν την χαριστική βολή στην ασφάλιση, ενάντια στην νέα φοροκαταιγίδα, στα νέα μέτρα φτωχοποίησης του, τι...

θέση παίρνει η ναζιστική οργάνωση “χρυσή αυγή”.
Την απάντηση βέβαια την έδωσε ο λαός μας. Με την μεγάλη συμμετοχή του, στην 24 ώρη Πανελλαδική, Πανεργατική, Πανδημοσιουπαλληλική, απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου. Με την κάθοδο των αγροτών στις απεργίες, τα κλεισίματα των καταστημάτων, την καθολική συμμέτοχη από όλο το φάσμα των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων. Από όλους αυτούς δηλαδή, που θίγονται από τα νέα μετρά φτωχοποιήσεις του λαού. Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Η "χρυσή αυγή", η κατά τα άλλα "αντισυστιμική" , δεν βρήκε τίποτα να ψελλίσει για την απεργία και την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου σε όλη την χώρα. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο και ούτε τυχαίο.
Η "χρυσή αυγή", μισεί τους αγώνες και της διεκδικήσεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Δεν θέλει τον λαό να παλεύει και να αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή. Νοιώθει απέχθεια για την ταξική πάλη, για της εργατικές – λαϊκές οργανώσεις. Θέλει τον λαό άβουλο, για να μπορεί να τον χειραγωγεί στα πλαίσια του συστήματος, δηλητηριάζοντας τον με της φασιστικές της ιδέες.
Τσιμουδιά δεν έβγαλε για το θέμα της ασφάλισης, που τα νέα μέτρα αν περάσουν, θα σημάνουν την διάλυση του εναπομείναντος κοινωνικού της χαρακτήρα, την παράδοση της, σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Και δεν έβγαλε τσιμουδιά, γιατί ταξικά είναι με τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, το μεγάλη κεφάλαιο. Που διαχρονικά αξίωναν την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, γιατί αποτελεί εμπόδιο, στην διευρυμένη αναπαραγωγή των κερδών τους, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Οι "πατριωτικές" κορώνες και οι άναρθρες κραυγές που βγάζει η "χρυσή αυγή" δεν πρέπει να παραπλανούν. Τα επικοινωνιακά της σόου, με τους φωτογραφικούς φακούς και την κάμερα δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν.
Η "χρυσή αυγή" δεν βρίσκετε σε κανένα μετερίζι του λαϊκού αγώνα, της λαϊκής πάλης που είναι σε εξέλιξη σήμερα. Και εκεί που εμφανίζεται τάχα. Σε κάποια αγροτικά μπλόκα, με κάποιους μεμονωμένους αγρότες, είναι γιατί θέλει να ψαρέψει εκλογική πελατεία. Για αυτό δεν μιλάει για κλιμάκωση και ένταση της πάλης των αγροτών, του λαού γενικότερα. Πουθενά δεν θα το βρείτε αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Η “χρυσή αυγή” χλευάζει τους πρωτοπόρους εργάτες, αγρότες, που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα. Βρίζει συλλήβδην όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τους τσουβαλιάζει όλους και αφήνει να εννοηθεί ότι και ο συνδικαλισμός, είναι, όλος σύσσωμος, κομμάτι του σάπιου διεφθαρμένου συστήματος.
Θέλει να δημιουργήσει συντηρητικά αντανακλαστικά μέσα στο λαό. Με ψέματα , συκοφαντίες, λάσπη και πολλές φόρες αξιοποιώντας τον φόβο και την άγνοια, επιτίθεται σε πρωτοπόρους αγωνιστές, σε εργατικές, λαϊκές οργανώσεις. Για να κάνει τον κόσμο, τον λαό, να μην πιστέψει στην δύναμη του, που βρίσκεται μέσα από την οργάνωση και συσπείρωση, την ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία, τους λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις.
Σε διατεταγμένη υπηρεσία η "χρυσή αυγή", από το σύστημα και το κεφάλαιο, είναι δύναμη, αντιδραστική, αντιλαϊκή, ταξικά εχθρική προς τον λαό. Και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον λαό και το κίνημα του.
Οι νικηφόροι αγώνες του λαού, με την σφραγίδα του ίδιου του λαού και της πάλης του. Θα έρθουν πιο γρήγορα, με την ταξική ενότητα των εργαζομένων, την λαϊκή συμμαχία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, των αυτοαπασχολούμενων, μικρών έμπορων, της νεολαίας και γυναικών. Και όσο το κίνημα αποβάλλει δυνάμεις εχθρικές ως προς αυτό και εκείνα τα βαρίδια που δουλεύουν υπονομευτικά, προβοκατόρικα, αποπροσανατολιστικά, όπως οι ναζί της << χρυσής αυγής>>, οι καρποί των λαϊκών αγώνων και της πάλης, θα θρέψουν πιο γρήγορα.

Σαββίδης Παναγιώτης