Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μερικά από τα πιο ασυνήθιστα σπίτια στον κόσμο - Φωτογραφίες

Το να μετακομίζει κανείς σε ένα νέο σπίτι είναι σίγουρα μια συναρπαστική εμπειρία ειδικά αν το νέο σπίτι είναι αυτό που ονειρευόταν. Για τις παρακάτω περιπτώσεις όμως η εμπειρία είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστική. Στις... 

φωτογραφίες θα δείτε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα σπίτια στον κόσμο.

Είτε πολύ μικρά, είτε χτισμένα σαν σπηλιές, είτε έχοντας ενσωματωμένες τσουλήθρες, ξεχωρίζουν και σίγουρα δεν τα συναντούμε καθημερινά. Τα συγκεκριμένα σπίτια ξεχωρίζουν για το αρχιτεκτονικό τους σχέδιο και την κατασκευή τους, ενώ σε μερικά από αυτά σίγουρα θα θέλατε να μείνετε.

Κάποιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να γίνουν δημιουργικοί, λόγω έλλειψης χώρου για παράδειγμα, ενώ άλλοι είχαν τη φαντασία και σίγουρα τα χρήματα για να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους. Εάν σας έχει περάσει από το μυαλό κάποια στιγμή να φτιάξετε και εσείς το σπίτι των ονείρων σας τότε μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες από αυτά, όχι απ’ όλα βέβαια, καθώς μερικά είναι μόνο για να τα παρατηρεί και να τα θαυμάζει κανείς.

Πώς είναι άραγε να ζεις σε ένα εντελώς διαφανές σπίτι, σε μια σπηλιά σαν να είσαι Φλινστόουν ή σε μια ανακαινισμένη πρώην εκκλησία;

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά...
1. Διαφανές σπίτι, Ιαπωνία



Μπορεί να είναι ένα από τα πιο φωτεινά σπίτια στον κόσμο αλλά το «House NA» σίγουρα δεν ενδείκνυται για να κρατήσει κανείς κρυφές τις πολύ προσωπικές του στιγμές.
2. Το σπίτι-Skateboard, ΗΠΑ



Για τους λάτρεις του Skateboard αυτό το σπίτι στο Μαλιμπού είναι το ιδανικό. Σύμφωνα με το architecturendesign το συγκεκριμένο σπίτι που αποτελεί όραμα ενός πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή επιτρέπει να κάνεις skate μέσα και έξω, σε όλους του χώρους. Εντυπωσιακό ομολογουμένως.
3. Το πιο στενό σπίτι, Πολωνία



Το συγκεκριμένο σπίτι, το «Keret House» έχει πλάτος 92-152 εκατοστά και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ήδη υπάρχοντα κτήρια! Το εσωτερικό του το αποδεικνύει.
4. Σπίτι... Φλινστόουνς, ΗΠΑ



Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το συγκεκριμένο σπίτι στο Μαλιμπού είναι εμπνευσμένο από τους Φλινστόουνς σε μια πιο πολυτελή εκδοχή του. Έχει θέα στον Ειρηνικό και βρίσκεται μέσα σε μια έκταση σχεδόν 23 στρεμμάτων.
5. Το μικρότερο σπίτι, Γερμανία





Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ξύλινη κατασκευή που μετατρέπεται συνεχώς. Μπορεί να το φτιάξει κανείς... μόνος του και έχει εμβαδόν ένα τετραγωνικό μέτρο!
6. Σπίτι-τσουλήθρα, Ιαπωνία



Αυτό το τριώροφο σπίτι στην Ιαπωνία έχει μια κανονική σκάλα στη μία πλευρά του σπιτιού και μια τσουλήθρα στην άλλη, η οποία επιτρέπει να σύρεις ό,τι θες από τον έναν όροφο στον άλλον ή απλά να κάνεις... τσουλήθρα! Μάλλον το αγαπημένο σπίτι των παιδιών.
7. Σπίτι πρώην Εκκλησία, Ολλανδία



Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μετατροπή από μια αρχιτεκτονική εταιρεία που διαμόρφωσε δύο εγκαταλελειμμένες εκκλησίες σε οικογενειακές κατοικίες.
8. Σπίτι-κοχύλι, Μεξικό



Αν δεν είναι ασυνήθιστο αυτό το σπίτι τότε ποιο είναι; Ιδέα ενός ζευγαριού από το Μεξικό που ήθελε ένα διαφορετικό σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά του.